calendar

Petak 27. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SOFIJI I TERZI STIŽU LOŠE VIJESTI OD MILICE Ovo će potpuno promeniti tok rijalitija! HAOS U NAJAVI Poslije GOSTOVANJA Anje Bla – Saša Mirković POZVAO BAKU PRASETA da bude GOST U NAŠOJ EMISIJI! Imao je za jutjubera JEDAN USLOV! Belgijski kralj Filip poručio papi Franji da poduzme akcije u rješavanju seksualnih zlostavljanja Al Paćinova djevojka proslavila 31. rođendan, loši komentari ne izostaju: Izgleda kao beskućnik pored nje Ovu hranu treba izbjegavati za večeru Merkur ulazi u Vagu: Tri znaka očekuje pozitivan period do 13. oktobra “PRODUKCIJA MI JE DALA NEKE TABLETE!” DISKVALIFIKOVANA SARA STIJOVIĆ: “Imala sam 9 EPI NAPADA!” PRVI EKSKLUZIVNI INTERVJU za HYPE TV! (VIDEO) “BREAKING BAD” U BORU – OTKRIVENE DVIJE LABORATORIJE ZA PROIZVODNJU METAMFETAMINA PJEVAČICA OPLELA PO UČESNICIMA RIJALITIJA! Bez blama objelodanila sve: “Malo mi je to tužno” Suprug žestoko napao Kardi B: Spavala si s drugim dok si bila trudna ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima se žalila Elmedinu i Jani da je polomi škola! “Nemoj kukaj, kako je drugima” Mujče Durić: “Tuđina” je himna naše dijaspore, svi čekamo da dođemo u svoju avliju Stanislav srušio INSTAGRAM najnovijom objavom! NJEGOVE BIVŠE DJEVOJKE ĆE DOŽIVJETI NERVNI SLOM! “NISAM IZGUBILA DIJETE!” Velika ispovijest Gabrijele Pejčev poslije medijske ilegale: “To me je najviše povrijedilo!” Pjevačica otvorila dušu! Baby Lasagna pred nastup u našem glavnom gradu: Sarajevo je grad iz mašte, o njemu čitam u knjigama Indira u novoj avanturi s (bivšim) suprugom, zbunila je fanove: Jeste li opet zajedno?

ZAHAROVA: EU IZGUBILA MORALNO PRAVO DA BILO KOME GOVORI O RATNIM ZLOČINIMA – 8 GODINA JE ZATVARALA OČI PRED UBISTVIMA CIVILA U DONBASU!

Objavio: RHT
23/10/2022 5:13 AM

Odluke samita Evropske unije potvrdile su konfrontacionu prirodu njene politike, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Foto: Screenshot Youtube

Prema njenim rečima, optužbe Rusije za „granatiranje civilne infrastrukture Ukrajine” mogu se smatrati vrhuncem licemerja, prenosi Tanjug.

Zaharova je istakla da je Evropska unija izgubila moralno pravo da kaže bilo šta o ratnim zločinima, pošto je osam godina zatvarala oči pred ubistvima civila, žena i dece za vreme ukrajinskog granatiranja teritorija Donbasa.

„I sada u Briselu EU nastavlja da prikriva zločinačke radnje Kijeva”, navela je.

Zaharova je kazala da osećaj potpune nekažnjivosti determiniše agresivno ponašanje ukrajinskih vlasti.

„Rusija će nastaviti da pažljivo snima i identifikuje organizatore, izvršioce i saučesnike takvih zločina koji će neminovno dobiti zasluženu kaznu”, naglasila je.

Prema njenim rečima, EU ne pokazuje spremnost za mirno rešavanje sukoba.

„Naprotiv, oni i dalje bezumno ulažu značajna sredstva u odugovlačenje neprijateljstava. Ovo, između ostalog, ima za cilj donošenje odluka o dodatnom finansiranju isporuke naoružanja Oružanim snagama Ukrajine i stvaranju Misija EU za vojnu podršku Ukrajini”, navela je portparolka ruskog MSP.

Zaharova je navela da EU i dalje neosnovano optužuje Rusiju za izazivanje prehrambene, energetske, a sada i ekonomske krize. Ona je naglasila da, kako bi naneli štetu Rusiji, lideri EU nastavljaju da razgovaraju o mogućnosti korišćenja i zapravo eksproprijacije „zamrznutih” ruskih sredstava, zanemarujući pritom osnovu svake tržišne ekonomije – poštovanje privatne svojine.

„Za žaljenje je što se Evropska unija, koja je sebe proglasila glavnim čuvarom „poretka zasnovanog na pravilima”, sve više pretvara u prostor bezakonja, gde se, iz političkih razloga, krije nepoštovanje prava stranih investitora i stranih državljana”, dodala je.

Prema njenim rečima, najočigledniji primer je reakcija Evropske unije na sabotažu Severnog toka 1 i Severnog toka 2.

„U „zaključcima” Evropskog saveta nema ni reči o potrebi za odgovarajuću istragu, koja može da ukaže samo na jednu stvar – snažnu nespremnost da se otkrije ko stoji iza napada na najveći evropski infrastrukturni objekat izgrađen u cilju obezbeđivanja stvarne, a ne imaginarne energetske bezbednosti zemalja članica EU”, rekla je Zaharova.

Izvor: Politika

Tagovi:

  • Rusija
  • Zaharova
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS