calendar

Nedelja 1. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Koncert “Glumci pjevaju hitove” 4. septembra ispred Narodnog pozorišta Sarajevo CAR ODBIO MAJU ZBOG ANELI! Gore društvene mreže “Bijelo dugme” u Splitu izvelo pjesmu “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo”: Publika ostala zatečena, čuli su se i zvižduci ANĐELO POSLAO JASNU PORUKU ANITI! Stigli dokazi šta mu RADI IZA LEĐA ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Treba bježati u planinu da odmorimo dušu! “Galama i kuća – avioni, kamioni… ZDRAVO (VIDEO) ASMIN SE HITNO OGLASIO: Evo šta radi Stanija dok on spava! Objavio i dokaz Otkriven identitet ubice iz Gradačca: Usmrtio ženu tupim predmetom Dnevni horoskop za nedjelju, 1. septembar 2024: Rakovi moraju voditi računa o finansijama, Škorpijama stiže fantastična vijest, a Strijelcima dodatne obaveze Tata intervjuisao kćerku svake godine na prvi dan škole, video dirnuo 36 miliona ljudi Slučaj Metjua Perija: Jednom od doktora optuženih za smrt glumca zabranjena ljekarska praksa Majka Željka Joksimovića o sukobu sa Jovanom: To nije mogla da mi oprosti Turci oduševljeni Džekom: Uradio je nešto što nije uspjelo nikome prije njega “PONOSIM SE TIME ŠTO NE ZNAM TABLICU MNOŽENJA” Rijaliti učesnica šokirala izjavom, voditeljica nije mogla da ne reaguje! “ONI SKUPLJAJU MOJE OTPATKE, TO IM JE ZANAT” Maja Marinković o Stanislavu nakon raskida, pa potkačila bivše cimerke! ŠOK PAPARAZZO! Janjuš uhvaćen u centru Beograda, našao se sa MISTERIOZNOM PLAVUŠOM?! (VIDEO) GIBA OBJAVIO GOLU FOTKU PRVI PUT NAKON ŠTO JE POSTAO ŽENA! Snimao se dok je u kadi, a onda i u vešu, šok! (FOTO)

CIRKUS: Odbrana Ivana Kontića sada tvrdi da video-snimci nisu originalni!

Objavio: RHT
13/10/2022 9:48 AM

Video-snimci sa kompjutera, koji su kao dokaz trebalo da budu prikazani juče u nastavku suđenja Ivanu Kontiću i drugima – u predmetu u kome je Kontić okrivljen za pokušaj ubistva Miljana Mandića u Novom Sadu – nisu prikazani zbog sprečenosti sudije ovdašnjeg Višeg suda Nataše Vojnović, zbog obaveza kojima je morala da prisustvuje, kako je to odmah na početku ročišta naglasila. Ti snimci treba da budu pokazani na narednom ročištu, zakazanom za novembar.

Printscreen

Na sudu su juče saslušani svedok Bojan Kulačanin, jedan od radnika kladionice ispred koje je Mandić pretučen 24. avgusta 2020, kao i veštak Uroš Muškinja koji je po nalogu tužilaštva veštačio dva hard-diska kompjutera i izdvojio 14 video-snimaka sa traženim periodom između 00.05 sati i 01.00 čas, i dao stručni pisani nalaz.

Podsetimo, pojedini video-snimci svireposti dospeli su više dana nakon događaja na društvene mreže i izazvali zgražavanje javnosti, zatim i prepirku policije i tužilaštva oko procesuiranja, a ono što je tada moglo da se vidi, pored ostalog, jeste da pretučeni muškarac leži nepomično na zemlji dok mu nasilnik savija ruke u laktovima.

Odbrana Kontića tvrdila je juče nakon saslušanja veštaka da sada ima novih saznanja, da ne postoji originalni video-zapis događaja, da tužilac nije dokazao da su to originali, već da je to nešto, kako je rečeno, što postoji na nekom kompjuteru, a da na drugom uređaju – hard-disku snimača, nema zabeleženog događaja koji je izbrisan.

Zamenik višeg javnog tužioca Aleksandar Amidžić, međutim, naglasio je da je još u istrazi utvrđeno da snimci na snimaču ne postoje.

Da bi se presnimio zapis na snimaču, prema objašnjenju veštaka, standardno je da prođe oko mesec dana, ali to ipak zavisi od kapaciteta hard-diska snimača, broja kamera na uređaju, kvaliteta odnosno rezolucije slike na kamerama.

Kontiću je produžen pritvor u kome se nalazi dve godine. On je nakon događaja uhapšen po poternici 11. oktobra 2020. u Podgorici.

Uoči jučerašnjeg ročišta, majka oštećenog Miljana Mandića Nataša Koprivica pozvala je medije mejlom da prate slučaj.

Pored Kontića, okrivljeni su i Ognjen Leđanac – za učestvovanje u tuči, i Luka Vukajlović – za pomaganje nakon krivičnog dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS