calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak POJAVILA SE PRIVATNA FOTKA INDI I ZORANA MARJANOVIĆA! Pjevačica prvi put pokazala kako uživa pored njega ALEKSANDRA NIKOLIĆ VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Šok pred sami kraj, ovo niko nije očekivao, potvrđeno! ŠOK! Poslije raskida Baka Prase na moru sa drugarima i gomilom djevojaka, vrela akcija na kolima! (FOTO) SLAVICA SKVAJER EKSKLUZIVNO U “SADA I OVDE” Trener i edukator za NLP i lični razvoj otkriva kako da prevaziđemo samoograničenja! DANIJELA DIMITROVSKA SE SKINULA SA DEČKOM! Jevrem pokazao isklesane trbušnjake, manekenka u vrelom izdanju! Sofia Vergara iza sebe ima dva razvoda, sada je našla sreću: Ovo su sve njene ljubavi Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku STRAVIČNO! Kćerka (20) holivudskog glumca pronađena mrtva u stanu RAZVODE SE JELENA I IVAN MARINKOVIĆ?! Ona uhvaćena u prevari sa ovim učesnikom, SKANDAL PRED KRAJ RIJALITIJA! LUNA ĐOGANI POTVRDILA SRETNE VIJESTI! Ovo su svi čekali, sve objavljeno javno: Poslije toliko godina, opet… PORODILA SE TAMARA DRAGIČEVIĆ Glumica na svijet donijela sina, ovo su detalji ”SVE JE TO DOGOVOR” ŠOKANTNO! Marija Kulić RASKRINKALA TAJNI PLAN Ivana i Jelene: “To su smislili da zarade pare” ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Nećete vjerovati KOLIKO novca je Iva Grgurić pukla na estetske operacije da bi promijenila LIČNI OPIS (VIDEO) MILE KITIĆ IMAO INTIMNE ODNOSE ZA PARE Pjevač sve priznao: Za noć mi je platila 7.000 eura Imitirao i provocirao Novaka, pa dobio životnu lekciju: Razbjesnio Đokovića, zato sad šuti kao zaliven!

BRITANSKI UNIVERZITET ZABRANIO BELCIMA PREDAVANJA IZ CRNAČKE ISTORIJE – Najdžel Faraž: Bravo, sad imamo i aparthejd!

Objavio: RHT
09/10/2022 5:00 AM

Studentski sindikat na Univerzitetu Vestminster navodno je zabranio belim studentima da prisustvuju događajima Meseca crnačke istorije, što je dovelo do optužbi za rasnu segregaciju u kampusu.

Foto: Screenshot Youtube

Studentska unija je navodno u mejlu studentima objavila da će neki događaji tokom Meseca crnačke istorije — koji se obeležava u oktobru u Britaniji i Irskoj — biti „rezervisani za crne studente kako bi osigurali bezbedan prostor za diskusije i iskrene razgovore“, navodi se u saopštenju, piše britanski Telegraf.

Na ovaj događaj je reagovao Najdžel Faraž rečima: „Sada imamo aparthejd. Bravo svima, rasna segregacija se vratila.”

Politički komentator i anglikanski đakon Кalvin Robinson, koji je inače mešane rase, rekao je da mu je „žao što vidi da Vestminsterska studentska unija sprovodi rasnu segregaciju na Univerzitetu.

„Ovo je problem sa kritičnom teorijom rase. Dobronamerni aktivisti pokušavaju da stvore ‘bezbedne prostore’ i nehotice podstiču rasne tenzije tamo gde možda i nisu postojale”, dodao je Robinson.

Sindikat nije precizirao koji događaji će biti zabranjeni za bele studente. Na Instagramu ove nedelje, reklamirajući seminar za razvoj karijere, sindikat je saopštio da je: „ovo događaj Meseca crnačke istorije, ali SVI studenti su dobrodošli! Nemojte propustiti.”

Univerzitet Vestminster je takođe nedavno kreirao program „Кreiraj godinu crne istorije“ kako bi posebno pomogao u pripremi crnih studenata da uhvate kondiciju.

Objašnjavajući tu ideju, portparol univerziteta je rekao: „Jednakost mogućnosti ne znači uvek davanje pristupa istoj stvari svima; to znači stvaranje jednakih uslova nuđenjem nekih programa onima koji su nedovoljno zastupljeni ili onima koji su imali manji pristup mogućnostima.”

Dok je britanski obrazovni sistem uvezao mnoge principe krajnje levičarskih pitanja vezanih za rasu i rod iz Sjedinjenih Država, slučajevi rasne segregacije nisu bili istaknuta karakteristika guranja „dekolonizacije nastavnog plana i programa“.

Međutim, 2019. godine, Univerzitet u Edinburgu jeste zabranio belcima da govore na događaju „Opiranje belini“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS