calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak

Ilon Mask: Istok Ukrajine više voli Rusiju

Objavio: RHT
06/10/2022 4:46 PM

Američki biznismen, osnivač „Tesle“ i „Spejs iksa“ Ilon Mask je izjavio da istočni regioni Ukrajine, u kojima Rusi čine većinu, više vole Rusiju.

Foto: Screenshot Youtube

Takav stav je izneo kao odgovor na reakciju američkog senatora Lindzi Grejama na ranije objavljen „plan Maska“ o Ukrajini. Političar je predložio da se kompanija „Tesla“ liši poreskih olakšica i da koristi sredstva za pomoć Ukrajini. Biznismen je opovrgao informacije i naveo da njegova kompanija već nekoliko godina nije imala takve privilegije.

„Veći deo Ukrajine želi da bude deo Ukrajine, međutim, u nekim istočnim delovima zemlje većinu čine Rusi, i ti delovi Ukrajine više vole Rusiju“, napisao je Mask na Tviteru.

Kako bi potvrdio svoju poziciju Mask je objavio kartu izbornih rezultata u Ukrajini iz 2012. godine. Na njoj se može videti da je na istoku zemlje velika većina građana glasala za Partiju regiona, koju Mask naziva proruskom.

Ilon Mask je u ponedeljak napisao da sumnja da bi Ukrajina mogla da pobedi Rusiju ako bi ušla u totalni rat protiv nje i pozvao obe strane da uspostave mir.

On je, takođe, izneo svoje viđenje rešavanja sukoba u Ukrajini, prema kojem bi „u anektiranim regionima bili ponovo održani referendumi pod nadzorom Ujedinjenih nacija“, a Krim bi ostao „formalni deo Rusije, kako je to bilo od 1783. godine (do greške Hruščova)“. Mask je, takođe, naveo da su potrebne garancije o vodosnabdevanju Krima i neutralnom statusu Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je na Maskove izjave reagovao anketom među korisnicima društvenih mreža, u kojoj je postavio pitanje kakav im se Ilon Mask više dopada – „onaj koji podržava Ukrajinu ili Rusiju“.

Izvor: Sputnjik

Tagovi:

  • Ilon Mask
  • Rusija
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS