calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Policija trenutno ne dopušta prolazak do mjesta katastrofalnih klizišta Proglašena trodnevna žalost u Jablanici Tinejdžeri iz BiH, Srbije i Slovenije među osuđenim za brutalni napad u Austriji Uspostavljena cestovna komunikacija Mostar – Jablanica za spasilačke službe i hitne slučajeve Dnevni horoskop za 6. oktobar 2024: Bik u ljubavnoj turbulenciji, Djevica mora da “presječe” TIM ZA SPAŠAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu Aleksandra Vučića Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike!

DODIK PONOVO PREDSEDNIK SRPSKE! TRIVIĆ JAKA U BANJALUCI I BIJELJINI, ALI TO NIJE BILO DOVOLJNO! Hoće li u PDP priznati poraz?!

Objavio: RHT
03/10/2022 8:09 PM

Centralna izborna komisija objavila je nove preliminarne rezultate za izbor predsednika Republike Srpske. Kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio je 268.635 glasova ili 48.36 odsto, dok je Jelena Trivić osvojila 240.353 glasova ili 43.27 odsto. Obrađeno je 90,04 odsto biračkih mesta.

Foto: Screenshot Youtube

Prema trenutnim podacima koji se nalaze na sajtu Centralne izborne komisije, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pobijedio je u trci za predsjednika Republike Srpske u 46 od 63 obrađene opštine, dok je Jelena Trivić pobijedila u 17 lokalnih zajednica, piše banjaluka.net. Dodik pobedio u 46, a Trivićeva u 17 opština Prema trenutnim podacima koji se nalaze na sajtu Centralne izborne komisije, predsednik SNSD-a Milorad Dodik pobedio je u trci za predsednika Republike Srpske u 46 od 63 obrađene opštine, dok je Jelena Trivić pobedila u 17 lokalnih zajednica, piše banjaluka.net.

Kada je riječ o rezultatima po lokalnim zajednicama, CIK je obavio rezultate za 63 od 64 opštine u Republici Srpskoj, a prema njima Dodik je odneo pobedu u 46. Podataka jedino nema za opštinu Istočni Mostar, u kojoj ima registrovanih 146 birača. Kada je reč o gradovima, Dodik je pobedio u njih šest (Doboj, Prijedor, Trebinje, Gradiška, Zvornik i Laktaši), ali i u pet od šest opština koje čine Grad Istočno Sarajevo. Jelena Trivić pobedila je u Banjaluci, Bijeljini, Derventi i Istočnom Starom Gradu koji je u sastavu Istočnog Sarajeva.

Sa više od 15 procenata razlike Milorad Dodik pobedio je u Doboju, gde je odneo veoma ubedljivu pobedu sa 59,73 odsto, odnosno 16.788 glasova naspram Trivićeve koja je osvojila 7.500. Takođe, velika razlika je primetna i u Zvorniku gde je Dodik dobio glas 53,28 izašlih birača ili 12.183 glasova, a Trivićeva 7.891 (34,51 odsto).

Približno 15 odsto razlike bilo je i u Prijedoru gde je Dodik osvojio 48,25 odsto, a Trivićeva 33,72 odsto, odnosno Dodik 16.054, a Trivićeva 11.219. Ono gdje je Trivićeva ubedljivo pobedila, a što su i brojni analitičari najavili je Banjaluka, u kojoj je osvojila 30.074 glasa (52,09 odsto), dok je za Dodika glasalo 24.368 (42,21 odsto) izašlih birača. Trivićeva je pobedila i u Beljini, ali ne ubedljivo. Ona je osvojila 1.283 glasa više od Dodika.

Od ukupnog broja izašlih birača glas Trivićevoj dalo je 21.971 (47,76 odsto), a Dodiku 20.688 (44,97 odsto). Takođe, pobeda nije bila ubedljiva ni u Derventi, gde je Trivićeva imala svega 236 glasova više. Ono što je evidentno napravilo razliku su opštine.

Od većih opština Trivićeva je pobedila samo u Modriči, Prnjavoru i Brodu. Dok je Dodik pobedio na Palama, u Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Foči, Višegradu, Bratuncu, Mrkonjiću Gradu. Interesantni su podaci da je Dodik pobedio u Kotor Varošu, gde PDP ima svog načelnika, a da je Jelena Trivić pobedu odnijela u Milićima odakle je premijer Radovan Višković. T

akođe, Dodik je pobedio i na Sokocu gde je SDS Milovan Bjelica, ali i rodnom mestu i trenutom mjstu boravka Mirka Šarovića, Rogatici i Istočnom Novom Sarajevu.

Iako se u medijima govorilo o trzavicama između Stevandića i Dodika, predsednik SNSD Milorad Dodik pobedio je u opštinama Stanari i Šekovići, gdje je na vlasti Stevandićeva Ujedinjena Srpska.

Izvor: Informer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS