calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

SRBIJA I MAĐARSKA ČUVAJU SVOJE GRANICE Orban: “Situacija je sve teža, svet je suočen sa ratom”

Objavio: RHT
03/10/2022 1:39 PM

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je danas u Budimpešti, na trilateralnom samitu Srbije, Mađarske i Austrije, da su rusko-ukrajinski rat, visoke cene energenata i sankcije skrenuli pažnju sa problema sve većeg broja migranata kojim su najviše ugrožene upravo ove tri zemlje i da je zato potrebna nova dimenzija saradnje.

Foto: Screenshot Youtube

– Ovo je prvi u nizu susreta, okupili smo se zbog migracija, zemlje koje najteže pogađa ilegalna migranacija, svi smo ugroženi, treba mnogo ulagati u rešavanje tih problema, nismo zadovoljni sadašnjom situacijom na granici Srbije i Mađarske – rekao je Orban na zajedničkoj konferenciji za medije u Kvert bazaru, gde se održava samit trojice lidera.

Orban je istakao da Srbija i Mađarska čuvajući svoju granicu čuvaju i austrijsku granicu i sprečavaju krijumčarenje ljudi.

Situacija je sve teža, svet ima druge ozbiljne probleme, rusko-ukrajinski rat, skupe energente i sankcije, pa nije dovoljno pažnje usmereno na migracije. Sada smo pokušali da razradimo mere. Mađarska je inicirala ovaj susret, mi smo u najspecifičnijoj situaciji, pošto nam iz dva pravca dolaze migranti – preko milion izbeglica je došlo sa istoka, iz Ukrajine, dok je sa druge strane naša južna granica pod opsadom. Imali smo više od 180.000 pokušaja ilegalne migracije koje smo sprečavali – naveo je Orban.

Kaže da ne vidi da se menja briselska politika koja utiče na to i da postoje i drugi problemi, kao snabdevanje hranom i glad u svetu, što će sve povećati migracije.

– Najteže je pogođena ruta ZB, tu najveći broj migranata prolazi i sada je krijumčarenje migranata podignuto na viši nivo, a koriste sada i ozbiljno naoružanje. Mi sada ne štitimo samo svoje granice već čitavu Evropu – istakao je Orban.

On je rekao da je svima nama, celoj Evropi, u interesu da odbrambenu granicu spustimo sve niže i da prva odbrana ne bude na srpsko-mađarskoj granici, već da se pomeri južnije.

Orban kaže da je Mađarska već pomagala Srbiji i S. Makedoniji po tom pitanju, ali da je sada potrebna nova dimenzija saradnje.

– Imaćemo sledeći susret u Beogradu, nadležni ministri će u pravnom okviru odrediti buduće korake i razjasnićemo sve zadatke. Treći susret će biti u Beču – zaključio je Orban.

Izvor: Novosti

Tagovi:

  • Granice
  • Orban
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS