calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ALEKSANDRA NIKOLIĆ VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Šok pred sami kraj, ovo niko nije očekivao, potvrđeno! ŠOK! Poslije raskida Baka Prase na moru sa drugarima i gomilom djevojaka, vrela akcija na kolima! (FOTO) SLAVICA SKVAJER EKSKLUZIVNO U “SADA I OVDE” Trener i edukator za NLP i lični razvoj otkriva kako da prevaziđemo samoograničenja! DANIJELA DIMITROVSKA SE SKINULA SA DEČKOM! Jevrem pokazao isklesane trbušnjake, manekenka u vrelom izdanju! Sofia Vergara iza sebe ima dva razvoda, sada je našla sreću: Ovo su sve njene ljubavi Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku STRAVIČNO! Kćerka (20) holivudskog glumca pronađena mrtva u stanu RAZVODE SE JELENA I IVAN MARINKOVIĆ?! Ona uhvaćena u prevari sa ovim učesnikom, SKANDAL PRED KRAJ RIJALITIJA! LUNA ĐOGANI POTVRDILA SRETNE VIJESTI! Ovo su svi čekali, sve objavljeno javno: Poslije toliko godina, opet… PORODILA SE TAMARA DRAGIČEVIĆ Glumica na svijet donijela sina, ovo su detalji ”SVE JE TO DOGOVOR” ŠOKANTNO! Marija Kulić RASKRINKALA TAJNI PLAN Ivana i Jelene: “To su smislili da zarade pare” ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Nećete vjerovati KOLIKO novca je Iva Grgurić pukla na estetske operacije da bi promijenila LIČNI OPIS (VIDEO) MILE KITIĆ IMAO INTIMNE ODNOSE ZA PARE Pjevač sve priznao: Za noć mi je platila 7.000 eura Imitirao i provocirao Novaka, pa dobio životnu lekciju: Razbjesnio Đokovića, zato sad šuti kao zaliven! Tužna životna priča junaka Eura: Živio na ulici i bio gladan JELENA PREVARILA IVANA MARINKOVIĆA?! Bila intimna sa cimerom, razvod u najavi!

ŠEF ORBANOVOG KABINETA: MAĐARSKA NEĆE PODRŽATI NOVU RUNDU EU SANKCIJA RUSIJI UKOLIKO BUDU OBUHVATALE ENERGETSKE SANKCIJE!

Objavio: RHT
29/09/2022 8:11 PM

Mađarska neće podržati predloženu novu rundu sankcija Evropske unije protiv Rusije ako ona obuhvati i energetske sankcije, izjavio je danas Gergelj Guljaš, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

Foto: Screenshot Youtube

“Mađarska je već učinila mnogo da se održi evropsko jedinstvo, ali ako u paketu budu energetske sankcije, mi to ne možemo i nećemo podržati. Sačekaćemo konačnu, punu listu sankcija i onda možemo da pregovaramo o tome. Mađarska ne može da podrži energetske sankcije”, rekao je Guljaš na brifingu za novinare.

Mađarska agencija MTI prenosi da je Guljaš rekao na brifingu da vlada smatra veoma važnim da čuje mišljenje mađarskih građana o sankcijama Rusiji jer su oni ti koji se suočavaju sa posledicama tih mera.

On je dodao da je vlada na jučerašnjoj sednici usvojila predlog vladajuće Fidesove parlamentarne grupe da pokrene javnu anketu “Nacionalne konsultacije” o sankcijama EU protiv Rusije, te da će pitanja biti objavljena u narednih nekoliko dana, a građani mogu dostavljati odgovore putem interneta ili poštom.

Guljaš je naveo da je Brisel “nametnuo” članicama EU uvođenje sankcija obećavajući da će one naštetiti Rusiji više nego njihovim ekonomijama i da će „kraj rata učiniti bližim”.

“Ali, pokazalo se da su sankcije imale upravo suprotan efekat. One su mnogo više naškodile Evropi nego Rusiji, a plaćanjem vrtoglavih cena energenata mi finansiramo Rusiju”, rekao je Guljaš.

Dodao je da je Rusija na visokim cenama energenata ostvarila rekordnu dobit, nezabeleženu u poslednjih trideset godina i zaključio da sankcije nisu učinile bližim okončanje rata, te da je “ovo očigledno dugotrajan sukob”.

Izvor: RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS