calendar

Sreda 10. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DŽABA TI SVE KAD NE MOŽEŠ DA IMAŠ DJECU! Ivan Marinković “udario” Jelenu gdje je najviše boli, ovo niko nije očekivao! ŠOK NA KONCERTU DRAGANE MIRKOVIĆ! Pjevačica HITNO prekinula sve, u publici nastao OPŠTI HAOS zbog nje! (VIDEO) AKO BUDE IZABRALA NJEGA, OTKAČIĆEMO MI NJU! Brutalno oglašavanje člana porodice Mione Jovanović, šok obrt pred sam kraj rijalitija! Španija srušila Francusku i plasirala se u finale Evropskog prvenstva Potrošači u BiH najviše se žale na komunalne i telekomunikacijske usluge, na cijene gotovo niko Nekadašnja učesnica rijalitija iz Dubaija prenijela kokain vrijedan 63 miliona eura, “pala” na aerodromu Borac igra dvomeč od 1,7 miliona eura: Ovo je novac koji su osigurali Sarajevo, Velež i Zrinjski JELENA NASRNULA NA IVANA! Nakon skandala o prevari, obezbjeđenje munjevito uletjelo, haos epskih razmjera! MILICA MILŠA SE PREPOLOVILA! Glumica znatno smršala, pa objavila fotku u bikiniju, a komentari pohvale samo pljušte! (FOTO) Jednom miss, uvijek miss: Ana Mirjana Račanović i danas plijeni ljepotom Pokazao kako se Balkanci ponašaju u all inclusive hotelima, pa nasmijao internet: Sve smo mi to platili IZGUBILA SAM ŠEST GODINA SA NEKIM KO NIJE ŽELIO DJECU! Jelena Marinković šokirala prizanjem: Sada je sve gotovo! Bugarske pjevačice objavile pjesmu pod nazivom “Lepa Brena”, slušatelji poručili: Blago gluhima Grčka šokira cijenama: Korištenje peškira za plažu košta 150 eura ATRAKCIJA NA MEDITERANU: Đina Džinović kao morska nimfa! PROCURIO PRIVATNI SNIMAK JOVANE I ŽELJKA JOKSIMOVIĆA! Opustili se u bazenu, scene izazvale opšti haos! (VIDEO)

NOVOPOSTAVLJENI KATOLIČKI KARDINAL ŠTAJNER: GEJ BRAK NIJE GREŠAN AKO NISTE HRIŠĆANI!

Objavio: RHT
07/09/2022 10:58 AM

Brazilac Leonardo Ulrih Štajner, koga je papa Franja prošle nedelje postavio za kardinala, smatra da je homoseksualni seks grešan samo za hrišćane i da stoga gej zajednice treba da budu odobrene.

Foto: Screenshot Youtube

Kardinal Štajner tvrdi da se ne može nametati hrišćanski konfesionalni moral nehrišćanima, te da crkva ne treba da pokušava da natera društvo da sledi njena uverenja.

Povodom njegovog postavljanja za kardinala, Štajner je upitan s obzirom da je stav Crkve o grešnosti homoseksualnih odnosa hrišćanski pogleda na brak, kako opravdati pravno priznavanje takvih zajednica.

Pozivajući se na podršku pape Franje po tom pitanju, Štajner je odgovorio da se radi o obezbeđivanju finansijske bezbednosti za homoseksualce. “Mnogi od njih žive zajedno do kraja života bez ikakve finansijske sigurnosti”, rekao je kardinal. “Nemaju pomoć zdravstvenih službi. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje. Video sam ljude koji dolaze pred kraj (života) bez novca. Dakle, možete primetiti da je papa Franja mnogo puta govorio o tome.”

Potom je nastavio tvrditi da moralna teologija nema nikakvog uticaja na to pitanje, naglašavajući: “Ovde se ne radi o fundamentalno moralnom pitanju. Ovde se radi o životu. Ovo je pitanje o sinu Božjem.”

Kardinalu je osporeno njegovo shvatanje crkvenog učenja. “Prihvatate li grešnost homoseksualnih odnosa?” upitan je. Štajner je odgovorio da hrišćani ne mogu homoseksualne odnose proglasiti grehom za one koji nemaju vere: “Kako ćemo reći je li to greh ako ne žive hrišćanskim životom?”

Štajner je i ranije podržavao homoseksualne civilne zajednice. “Potreban je dijalog o pravima na zajednički život između osoba istog pola koje odluče živeti zajedno. Potrebna im je pravna podrška društva”, rekao je kardinal.
Hrišćansko učenje o nemoralnosti homoseksualnih radnji, koje seže 2.000 godina unazad, uvek je počivalo na prirodnom zakonu, što znači da Crkva smatra da su takva dela objektivno nemoralna za svakoga, bez obzira na versku pripadnost.

Prema Katihizisu Кatoličke crkve , „homoseksualni odnosi su suštinski neuređeni“ i „suprotni su prirodnom zakonu“ i stoga „ni pod kojim okolnostima ne mogu biti odobreni“.

Vatikanska doktrinarna kancelarija (CDF) je 2003. godine izdala dokument u kojem se tvrdi da „brak postoji samo između muškarca i žene“ i da je ta istina „očigledna pravom razumu i priznata kao takva od strane svih glavnih kultura sveta“.

Izvor: Lifesitenews, Brajbart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS