calendar

Nedelja 28. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“OTVORI USTA!” Stefan Karić sa TRI djevojke objavio da je ponovo SLOBODAN! Utrkivale se da mu UDOVOLJE (VIDEO) “SOTONA JE MEĐU NAMA” Pjevačica brutalno udarila na Desingericu: ” Bože, spasi nam djecu…” Video iz Moskve: Grom udario u park, jedna osoba poginula, tri povrijeđene BIVŠA ŽENA DŽENANA LONČAREVIĆA NEPREPOZNATLJIVA NAKON RAZVODA: Uhvaćena u noćnom provodu, svi gledaju u njen dekolte! (FOTO) JANJUŠ SE RASUO U KOMADE Emotivnim oglašavanjem sve zbunio: Izgledaš sjajno bez mene… Otvoreni 458. skokovi sa Starog mosta Sejo Sexon: Nele ima pijačarske i šibicarske fore koje nisu dostojne naših godina DRAMA NA VISINI OD 350 METARA: Elmedin ostao zaglavljen, morali ga spašavati STANISLAV POTPUNO RASKRINKAO MIONU UŽIVO U EMISIJI! Jovanovićka se držala za glavu, pokazao sve poruke koje mu je slala! PJEVAČICA POKRADENA NA SVADBI! Gošća je zamolila da otpjeva pjesmu, a kada je završila nastao je skandal! TRUDNA KAĆA ŽIVKOVIĆ SE UTEGLA U HALJINU! Pjevačica oduševila sve izgledom, a stomak stavila u prvi plan! (FOTO) OVAJ BIJELI “OTROV” SVI JEDEMO, A GORI JE OD SLATKIŠA: Mislimo da je ZDRAV, a ovo je SUROVA ISTINA Vesna Dragojević odgovorila kritičarima: “Svašta se može nazvati cirkusom, ovo se radi zbog 30.000 ljudi koji dolaze” Zauvijek nas je napustila poznata glumica: Kolege širom svijeta se emotivnim porukama opraštaju od nje PRVO OGLAŠAVANJE ACE LUKASA NAKON HOSPITALIZACIJE! Obratio se publici SAOPŠTENJEM: “Dragi moji…” Barbara Bobak “pukla” u Tuzli na Jezeru Modrac! Jedva prodala 100 ulaznica! (VIDEO)

Nova PREMIJERA na “Dorćolu”! Filip Gajić režira cara Edipa, a deo ekipe je i jedan poznati muzičar!

Objavio: RHT
05/05/2021 2:00 PM

U “Dorćolkom” pozorištu na sceni Kosmodrom večeras će premijerno biti izveden komad “Car Edip” Sofokla u režiji Filipa Gajića.  Publika će na sceni moći da vidi mlade i darovite glumce i jedan od najznačajnijih komada u istoriji svetske dramaturgije. Radnja je smeštena u današnjicu, u njujorško podzemlje. Edip je na čelu familije koja je na čelu građevinske mafije. Gazi svoj put i bežeći od zadate mu sudbine, sve bliže joj prilazi. Na početku ubija svog oca, reši nerešivu zagonetku koju mu postavlja Sfinga, on kaže: “Čovek.”

Filip Gajić-Foto:Printscreen YT

U priči o čoveku, toj nesrećnoj sorti, on će oženiti svoju majku i s njom dobiće decu. U centru svetske prestonice vlada kuga, a narod će biti izlečen kada se uhvati i kazni ubica. U detektivskoj istrazi, Edip neće kao Hamlet pronaći krivicu u drugima, on će je pronaći u sebi samom. Na jedan način ovu priču koristio je Frojd, na drugi Pazolini, mi na svoj način. Uzbudljiva i žestoka predstava o tragičnoj sudbini sveta koja se ponavlja hiljadama godina u generacijama koje su bile, koje jesu i koje će biti.

Glavne uloge igraju Stevan Šerbedžija, Ivona Momirović, Danilo Klinčar, Jovana Krstić, Željko Stefanović, Strahinja Padežanin, Džo Nikolas, Matija Ristić, Dragan Stefanović i Predrag Todorovi, a specijalni gost u predstavi je Boško Ćirković Škabo. Reprize su zakazane za 7, 8. i 28. maj.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS