calendar

Petak 11. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Zavezao trakama cijelu kuću kako bi je sačuvao od uragana: On razmišlja van okvira, apsolutna legenda ŽESTOK OKRŠAJ U RIJALITIJU: Skočila na njega – obezbjeđenje ponovo aktivno! BRUTALNE UVREDE BRUTALNE PROZIVKE NA RAČUN SOFIJE I TERZE: ”Žaba ostaje žaba, ne treba vjerovati vuku u jagnjećoj koži” EKSPLOZIJA U SARAJEVU Mero Beganović: Žena i ja smo spavali, bomba nam je pukla kod prozora, beba se prepala Vedrana Rudan iznenadila priznanjem: Za četiri mjeseca moje bolesti ne može naći 15 minuta za mene ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima objasnila Elmedinu kako se postaje pobjednik: Jana nije svjesna koliko si ti poznat! “ŽELIM SAMO MIR I TOPLINU” (VIDEO) Iver ne pada daleko od klade: Almein Cerić uspješno plovi estradnim vodama Pas odgrizao ruku svojoj vlasnici: Bore joj se za život “Da sam ja neko” deseti put u BKC-u: Enis Bešlagić i publika odali počast žrtvama poplava OBEZBJEĐENJE HITNO INTERVENISALO U BIJELOJ KUĆI! Jelena i Ivan u nikad žešćem okršaju! ŽIVOTNA PRIČA MILICE VELIČKOVIĆ LEDI KRV U ŽILAMA! Bivša rijaliti učesnica progovorila o gubitku! TUGA! ANITA PREBOLJELA ANĐELA: Već ljubi drugog MUŠKARCA! ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA “PSIHOAFEKTIVNA PSIHOZA” Detalji LJEKARSKOG IZVJEŠTAJA Miljane Kulić iz GAK NARODNI FRONT Vlada FBiH danas donosi odluku o otvaranju dionice puta M17 Jablanica – Mostar: Cesta će biti otvorena samo noću!? Otkriveni detalji iz optužnice Marka Miljkovića! Sve objelodanio javno pa poručio: “Da li ovo liči na mene?” (FOTO) Nijemci pred duel sa “Zmajevima” prošetali Zenicom: Oduševljeni suhim mesom, sudžukama, sirom iz mijeha…

Nijemci pred duel sa “Zmajevima” prošetali Zenicom: Oduševljeni suhim mesom, sudžukama, sirom iz mijeha…

Objavio: RHT
11/10/2024 12:15 PM

Nijemci oduševljeni suhim mesom

Foto: Afan Abazović/Facebook

Bh. turistički vodič Afan Abazović je imao čast ugostiti delegaciju fudbalske reprezentacije Njemačke i DBF-a, kojima je uoči večerašnjeg duela protiv “Zmajeva” pokazao sve ljepote Zenice.

Nijemci oduševljeni suhim mesom

Abazović je, naime, jučer organizovao obilazak Zenice za Nijemce koji je trajao više od sat vremena. Kako je istakao, najviše ih je oduševio Sajam domaćih proizvoda na Trgu Alije Izetbegovića.

Delegacija “Elfa” je, kako je otkrio Abazović, bila posebno oduševljena suhim mesom, sudžukama i sirom iz mijeha.

“Ne bih vjerovao sebi, kamoli kome drugom, da ću jednog dana kroz Zenicu provesti i grad prezentovati stručnom štabu četverostrukog svjetskog i trostrukog evropskog prvaka u fudbalu, reprezentaciji Njemačke” – napisao je Abazović na svom Facebooku, te dodao:

“Sat i petnaest minuta sa Elfom u Gradu od čelika bilo mi je, jasno, jedna od najdražih tura u karijeri. Gosti nisu krili oduševljenje gostoprimstvom, niti oduševljenje zanimljivoj historiji Zenice. Hit ture im je bio Sajam domaćih proizvoda na Trgu Alije Izetbegovića. Suho meso, sudžuke, sira iz mijeha, pitaju možemo li ostati ovdje vazdan Rastali smo se sa poklonima, ja njima motiv Zenice, oni meni dres sa potpisima svih igrača i zajedničkom fotografijom na kraju ture, ispred hotela Zenica.

Uzavreli grad

Takođe, ovo istakao je i ovo:

“Još da dođu sutra (danas – op. a.) na Uzavreli grad: turistička tura o industrijskom naslijeđu Zenice. Mada, dovukli su mi biciklo, hvala im! Hvala mlađahnom gospodinu Schmittbergeru u sivim hlačama na izuzetnoj komunikaciji tokom dogovora oko ture. Ali i sugrađanima koji su pokazali kako se dočekuju gosti.”

Podsjetimo, Zmajevi će večeras (20:45 sati) na stadionu Bilino polje u Zenici ugostiti Njemačku, u trećem kolu Lige nacija – grupa A. Direktan televizijski prijenos osiguran je na BHT1…

Pročitajte i: LIGA NACIJA Selektor Barbarez pred večerašnji duel sa Njemačkom: Spremljen je plan – možda i neko iznenađenje bude na terenu.

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS