calendar

Sreda 9. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Velika evakuacija! Narandžasto upozorenje za lokalitet Jablanice Krv se zaledila! Iznosi se tijelo iz Donje Jablanice! Ekskluzivno Turski glumci ili Elmedin? Fatima otkriva ko je ljepši O OVOME SE ŠUTI?! Dječaku-ubici K. K. tokom suđenja POZLILO kada mu se obratila majka UBIJENE DJEVOJČICE!? Intervenisala Hitna pomoć JOVANA PAJIĆ O KRAHU BRAKA: “Bila sam svjesna da venem pored tog čovjeka” ANELI IPAK NE MOŽE BEZ JANJUŠA?! Odala je jedna stvar DARKO LAZIĆ IZVEO KĆERKU SRNU IZ PORODILIŠTA! Pjevač se zbunio na trenutak pa promašio ulaz! Nastao haos na Dedinju!(FOTO) KARAMBOL U RIJALITIJU! Obezbjeđenje se HITNO moralo UMIJEŠATI! Prišao mu s leđa… (FOTO) MILICA TODOROVIĆ PROGOVORILA O ZDRAVSTVENOM PROBLEMU: ”Sve je to zbog stresa” Održane vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad: POD POSEBNOM LUPOM SLUČAJEVI ZLATIŠTE I BISTRIČKI POTOK “Uvijek rado posjetim Baščaršiju”: Saša Mirković se javio iz Sarajeva sa najbližim saradnicima (FOTO) SOFIJA KRIJE TRUDNOĆU! SKANDALOZNI preokret u rijalitiju pred Miličin porođaj Ona “skida” Diletu s trona najljepše: Zbog njenih vrućih fotki muškarci trljaju oči ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima: Danas je zadnji dan da radim sama! “VEČERAS PIŠEM SVE, A JANA NEK’ SE UVLAČI ELMEDINU” (VIDEO) Preživjeli golgotu: Potresna ispovijest Emira i Adise Maslo, čija je snaha izgubila bebu u osmom mjesecu trudnoće ANA ĆURČIĆ I MILENA KAČAVENDA OČI U OČI POSLIJE GODINU DANA! “Nije smjela da me pogleda, bila sam prilično bijesna” (VIDEO)

Šta se dešava s inicijativom da se most na Otoci nazove po tragično preminulom Farisu Pendeku

Objavio: RHT
09/10/2024 1:00 PM

Šta se dešava s inicijativom da se most na Otoci nazove po tragično preminulom Farisu Pendeku

Šta se dešava s inicijativom da se most na Otoci nazove po tragično preminulom Farisu Pendeku

Još u aprilu mjesecu pokrenuta je inicijativa na sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo da se most u naselju Otoka nazove po Farisu Pendeku. Mladiću koji je svoje prve korake počeo u školama Lokom i Top Gol koje su prethodile Akademiji fudbala Sparta.

Ovaj mladi Sarajlija je, podsjetimo, početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen. Upucan na raskrsnici na Otoci. No, inicijativa, nekoliko mjeseci kasnije, nije usvojena, niti provedena.

Hladnokrvno ubijen

– Faris je upucan na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je. Most na Otoci simbolizira Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa.

Faris je ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom. A njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju.

Mladost i talenat

Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talenat. Ali i podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove.

Ovaj prijedlog je iznio vijećnik Mirza Memišević u ime ‘Akademije fudbala Sparta’, uz saglasnost porodice ubijenog.

Iskreno se nadamo da će općinske, gradske i kantonalne službe imati sluha za ovu inicijativu i da ćemo na ovom mostu ugraditi trajnu uspomenu i opomenu na našeg Farisa Pendeka.

Bitnost inicijative

Ovim putem bi se još jednom zahvalili Mirza Memišević koji je prepoznao bitnost ove inicijative i stavio se na raspolaganje da se ista pokrene.

I danas, nekoliko mjeseci poslije, Memišević je podsjetio na inicijativu.

Nadamo se da će vlasti konačno preći s riječi na djelo.

ČUVAMO TE OD ZABORAVA! KAO USPOMENU I KAO OPOMENU!
Faris Pendek 26.03.2005 – 28.01.2024.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Naj-portal/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS