calendar

Sreda 9. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ANELI IPAK NE MOŽE BEZ JANJUŠA?! Odala je jedna stvar DARKO LAZIĆ IZVEO KĆERKU SRNU IZ PORODILIŠTA! Pjevač se zbunio na trenutak pa promašio ulaz! Nastao haos na Dedinju!(FOTO) KARAMBOL U RIJALITIJU! Obezbjeđenje se HITNO moralo UMIJEŠATI! Prišao mu s leđa… (FOTO) MILICA TODOROVIĆ PROGOVORILA O ZDRAVSTVENOM PROBLEMU: ”Sve je to zbog stresa” Održane vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad: POD POSEBNOM LUPOM SLUČAJEVI ZLATIŠTE I BISTRIČKI POTOK “Uvijek rado posjetim Baščaršiju”: Saša Mirković se javio iz Sarajeva sa najbližim saradnicima (FOTO) SOFIJA KRIJE TRUDNOĆU! SKANDALOZNI preokret u rijalitiju pred Miličin porođaj Ona “skida” Diletu s trona najljepše: Zbog njenih vrućih fotki muškarci trljaju oči ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima: Danas je zadnji dan da radim sama! “VEČERAS PIŠEM SVE, A JANA NEK’ SE UVLAČI ELMEDINU” (VIDEO) Preživjeli golgotu: Potresna ispovijest Emira i Adise Maslo, čija je snaha izgubila bebu u osmom mjesecu trudnoće ANA ĆURČIĆ I MILENA KAČAVENDA OČI U OČI POSLIJE GODINU DANA! “Nije smjela da me pogleda, bila sam prilično bijesna” (VIDEO) Željko Joksimović ne krije sreću zbog kćerke Mine: Ljubavi tatina, preponosan sam STEFAN KARIĆ NAPRAVIO HAOS ZBOG SPOLNIH BOLESTI U RIJALITIJU! Izbila neviđena drama Šta se dešava s inicijativom da se most na Otoci nazove po tragično preminulom Farisu Pendeku Kačavenda BJEŽI OD MEDIJA poslije ročišta u sudu sa Anom Ćurčić! MARIJA KULIĆ BIJESNA NA MILJANINU ODLUKU! Hitno se oglasila pa poručila: “Slobodno čupaj, vrijeđaj, pljuj, šutiraj, prijeti… uživat ćemo u tome”

Civilna zaštita HNK: Nakon naredbe FUCZ evakuisano 330 osoba

Objavio: RHT
09/10/2024 10:45 AM

Civilna zaštita HNK

Prema jutrošnjim informacijama iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona na području općine Jablanica i danas su od ranih jutarnjih sati specijalistički spasilački timovi nastavili potragu za nastradalim.

Civilna zaštita HNK / Foto: BIHAMK - Facebook
Foto: BIHAMK – Facebook

– Nastavljeno je probijanje nanosa na putevima, kao i popravke na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine – saopšteno je iz Civilna zaštita HNK.

Civilna zaštita HNK

U 18.11 sati, jučer, stigla je naredba o evakuaciji stanovništva sa ugroženih područja.

– Realizaciji iste pristupilo se odmah. U toku noći evakuirano je stanovništvo:

– Sportska dvorana 9 osoba.

– Privatni objekt Grabovac 24 osobe.

– Starački dom dvije nepokretne osobe.

– Ostalo izmješteno stanovništvo smješteno je kod rodbine prijatelja i poznanika.

Putne komunikacije na području općine Jablanica sa pojedinim naseljenim mjestima su u prekidu, kao i sa susjednim općinama radi se na čišćenju puteva.

Snabdijevanje električnom energijom pojedinih područja općine još su u prekidu. Radi se na otklanjanju kvarova sa snabdjevanjem vodom. Mobilna i fiksna telefonija je na pojedinim mjestima u prekidu.

Kada je riječ o području Konjica, potraga za nestalim osobama u poplavama i odronima nastavljena je i danas na području Buturović Polja i ostalih mjesta u slivu rijeke Neretvice.

Teška mehanizacija

Sva teška mehanizacija trenutačno je usmjerena na čišćenje lokalnih cesta. Probijaju nanose na cestama, a istodobno traju popravci na vodovodnoj, elektro i telefonskoj mreži. Redovno se vrši distribucija lijekova, hrane, odjeće, higijene i svih drugih neophodnih potrepština ugroženom stanovništvu.

Nakon naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, naredbe Kantolalnog štaba civilne zaštite HNK i u skladu sa naredbom Gradskog štaba civilne zaštite Grada Konjica do 03:43 sati sa područja grada Konjica pogođenih prirodnom nesrećom evakuirano 330 osoba.

Ukupno do sada evakuirano je 411 osoba, do dana 9. oktobra 2024. godine do 3:31 sati.

Pročitajte i: BIHAMK: Na putevima od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj! Alternativni pravci do daljnjeg.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS