calendar

Sreda 9. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima: Danas je zadnji dan da radim sama! “VEČERAS PIŠEM SVE, A JANA NEK’ SE UVLAČI ELMEDINU” (VIDEO) Preživjeli golgotu: Potresna ispovijest Emira i Adise Maslo, čija je snaha izgubila bebu u osmom mjesecu trudnoće “Uvijek rado posjetim Baščaršiju”: Saša Mirković se javio iz Sarajeva sa najbližim saradnicima (FOTO) Željko Joksimović ne krije sreću zbog kćerke Mine: Ljubavi tatina, preponosan sam STEFAN KARIĆ NAPRAVIO HAOS ZBOG SPOLNIH BOLESTI U RIJALITIJU! Izbila neviđena drama Šta se dešava s inicijativom da se most na Otoci nazove po tragično preminulom Farisu Pendeku Kačavenda BJEŽI OD MEDIJA poslije ročišta u sudu sa Anom Ćurčić! MARIJA KULIĆ BIJESNA NA MILJANINU ODLUKU! Hitno se oglasila pa poručila: “Slobodno čupaj, vrijeđaj, pljuj, šutiraj, prijeti… uživat ćemo u tome” MILENA KAČAVENDA I ANA ĆURČIĆ NA SUDU! HYPE TV NA LICU MJESTA! SKANDAL NEVIĐENIH RAZMJERA! Car i Mensur oči u oči! Pale teške riječi, ovo niko nije očekivao! (VIDEO) TERZA NAPUSTIO RIJALITI! Pojavio se snimak nakon izlaska – evo gdje se sada nalazi! Pukla veza legendarnog glumca Al Paćina: Kraj ljubavi s 54 godine mlađom djevojkom HITNA REAKCIJA ZBOG LOPOVA U RIJALITIJU Cimeri ga raskrinkali, nastao potpuni haos “ANĐELA ĐURIČIĆ VRIJEĐA MILICU MITROVIĆ I PODRUGLJIVO JOJ SE OBRAĆA”: “Organizirani kriminal nada mnom” Civilna zaštita HNK: Nakon naredbe FUCZ evakuisano 330 osoba Semir Cerić Koke se odriče zarade od koncerta u Skenderiji: Uz brojne muzičare pružio podršku ljudima koji su pogođeni razornim poplavama u BiH

BIHAMK: Na putevima od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj! Alternativni pravci do daljnjeg

Objavio: RHT
09/10/2024 9:45 AM

I dalje je obustavljen saobraćaj

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, skreće se pažnja i na mjestimično jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona.

Foto: BIHMAK

Režim saobraćaja izmjenjen je na pojedinim dionicama u područjima pogođenim poplavama, klizištima i odronima. Vozačima se savjetuje da prate informacije IC BiHAMK-a i izbjegavaju rizična područja.

I dalje je obustavljen saobraćaj

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na dionici Konjic-Jablanica mogu saobraćati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Otežano, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila (otežano, jednom trakom naizmjenično).

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen je saobraćaj za vozila preko 7,5 tona do daljnjeg (alternativni pravci su u funkciji).

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu R-443 Kreševo–Alagići. Preporučuje se vozačima da prate upute lokalnih vlasti i koriste alternativne pravce.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka. A brzina ograničena na 60 km/h.

Sanacioni radovi

Na magistralnom putevima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno. Naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Kaonik-Gromiljak, Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika), Livno-Kamensko (Podgradina). Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom. Dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pročitajte i: Paroh i imam u Buturović Polju: Solidarnost u teškim trenucima.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS