calendar

Ponedeljak 7. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRUGI PIŠU: Filmski hit prema životu Ace Lukasa dobio nastavak: Dio kadrova snimljen je u Zagrebu TRUDNU MILJANU IZGAZIO I VUKAO ZA NOGE: Skandalozan snimak kruži internetom! SINOĆ IZGUBILA BEBU? Prevara za Ginisa: Zaposlila se u 16 kompanija, a nikada se nije pojavila na radnom mjestu Formiran predmet u Tužilaštvu HNK: Kamenolom u Jablanici Šta se dešava s vašim organizmom ako pretjerano konzumirate so TERZU STIGLO GORKO KAJANJE Zažalio zbog varanja trudne vjerenice EVO KAKO IZGLEDA VELJKO PILJKIĆ BEZ BRADE I DUGE KOSE! Seka Aleksić podijelila fotku svog muža, pa pokrenula lavinu komentara! Totalno je neprepoznatljiv! (FOTO) Kako razlikovati kopiju od originalnog parfema? Oglasila se Nina Badrić: BiH je uvijek bila zemlja gdje sam široke duše i velikog srca dočekana ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima cvrkutala Elmedinu na uho: Volim te živote moj, što si ljut zbog Jane… “Istjerali smo je na balkon” Megan Markl izgledala zapanjujuće dobro na crvenom tepihu: Da li je ovo bilo prikladno? VELIKA IZDAJA U RIJALITIJU Objavljen snimak kao dokaz afere Mione i Gastoza! Ša će biti totalno uništen Kako je Šemso pokorio region: Ulaznice za njegovu predstavu idu kao halva, obara rekorde gledanosti, a nekada ga nisu zvali Federalna uprava civilne zaštite: U više od 10 sela pomoć još nije došla MILJANI UNIJELI INFORMACIJU IZ SPOLJNOG SVIJETA: Nije očekivala to o TRUDNOĆI! Skandalozne riječi Janjuša o Aneli: HTJELI SMO SAMO DA JE …

Kakve su posljedice po hidroelektrane na Neretvi ostavili poplave i klizišta?

Objavio: RHT
07/10/2024 12:15 PM

Posljedice po hidroelektrane na Neretvi

Plutajući otpad uz brane HE Grabovica i HE Jablanica će biti očišćen

Posljedice po hidroelektrane na Neretvi / Foto: Avaz
Foto: Avaz

Tim Federalnog vodnog inspektorata jučer je obišao teren ugrožen poplavama i odronima zemlje, te kamenja na području Jablanice. S posebnim osvrtom na čišćenje nanosa i ugroženosti akumulacija u dolini Neretve.

Posljedice po hidroelektrane na Neretvi

Tom prilikom su, kako je rečeno iz Federalne uprave za inspekcijske poslove,s mobilnim timom Elektroprivrede BiH, obišli akumulacije i konstatovali da se sav plutajući otpad sakuplja uz branu na HE Grabovica i HE Jablanica, te da Elektroprivreda BiH ima ugovor s ovlaštenom firmom o uklanjanju ove vrste otpada (plastika, drvo i slično).

– Aktivnost prikupljanja plutajućeg otpada će se nastaviti do daljnjeg, a trenutno nisu evidentirane posljedice po hidroelektrane – naglasili su.

Kako bi se na lokacijama gdje se vrši sanacija spriječilo istresanje čvrstog otpada u vodotoke, akumulacije i na obale, federalni vodni inspektori su izdali preporuku da se što prije označi lokacija za deponiju čvrstog kamenog i zemljanog materija, s ciljem preveniranja štete po hidroelektrane, eventualnih začepljenja ili novih poplava usljed podizanja nivoa vodotoka deponovanjem otpada u vodotoke i na obale.

Preventivne aktivnosti i mjere

Federalni vodni inspektorat i dalje nastavlja poduzimati preventivne aktivnosti i mjere iz svoje nadležnosti.

Pročitajte i: VREMENSKA PROGNOZA Za poplavljena područja u BiH upaljen novi narandžasti meteoalarm.

Potresna ispovijest Dine Begića koji je ostao bez supruge u poplavama: Korak je dijelio da se spasi.

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(Avaz/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS