calendar

Ponedeljak 7. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
TERZU STIGLO GORKO KAJANJE Zažalio zbog varanja trudne vjerenice EVO KAKO IZGLEDA VELJKO PILJKIĆ BEZ BRADE I DUGE KOSE! Seka Aleksić podijelila fotku svog muža, pa pokrenula lavinu komentara! Totalno je neprepoznatljiv! (FOTO) Kako razlikovati kopiju od originalnog parfema? Oglasila se Nina Badrić: BiH je uvijek bila zemlja gdje sam široke duše i velikog srca dočekana ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima cvrkutala Elmedinu na uho: Volim te živote moj, što si ljut zbog Jane… “Istjerali smo je na balkon” Megan Markl izgledala zapanjujuće dobro na crvenom tepihu: Da li je ovo bilo prikladno? VELIKA IZDAJA U RIJALITIJU Objavljen snimak kao dokaz afere Mione i Gastoza! Ša će biti totalno uništen Kako je Šemso pokorio region: Ulaznice za njegovu predstavu idu kao halva, obara rekorde gledanosti, a nekada ga nisu zvali Federalna uprava civilne zaštite: U više od 10 sela pomoć još nije došla MILJANI UNIJELI INFORMACIJU IZ SPOLJNOG SVIJETA: Nije očekivala to o TRUDNOĆI! Skandalozne riječi Janjuša o Aneli: HTJELI SMO SAMO DA JE … Seka Aleksić donirala novac za ljude u poplavljenim područjima Kakve su posljedice po hidroelektrane na Neretvi ostavili poplave i klizišta? Stravičan zločin u Tuzli: Majka čekićem ubila kćerku, ostavila dva oproštajna pisma! Terzina ljubavnica tjera Milicu da ABORTIRA! Jeziva poruka iz rijalitija! Svi se pitaju kako Gven Stefani izgleda ovako dobro u 55. godini? Snimak sve govori

U toku potraga za devet nestalih, pet u Jablanici i četiri u Konjicu

Objavio: RHT
07/10/2024 11:15 AM

Potraga za devet nestalih

Uporedo s potragom, intenzivno se radi na svemu drugom, čišćenju putnih pravaca, popravkama elektro i vodovodne mreže

Potraga za devet nestalih / Foto: Avaz
Foto: Avaz

Od ranih jutarnjih sati svi spasilački timovi i sve službe su na terenu i pretražuju prostor u potrazi za nestalim na području Jablanice. Potvrdio je to Darko Juka, šef Ureda za odnose s javnošću Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potraga za devet nestalih

– Nažalost, kako vrijeme odmiče, nade u to da će biti sretnih ishoda sve je manje, a potraga traje za devet osoba, pet na području Jablanice i četiri u Konjicu koje se, službeno, vode kao nestali. Uporedo s potragom, intenzivno se radi na svemu drugom, čišćenju putnih pravaca, popravkama elektro i vodovodne mreže.Također, treba razmišljati i o sprečavanju pojave zaraznih bolesti tako da su ekipe Zavoda za javno zdravstvo aktivirane, dok ekipe Doma zdravlja Mostar šalju pojačanje sa svojim timovima tako da se sa svih aspekata radi sve što se može – rekao nam je Juka.

Dodao je da će danas zasjedati i Vlada HNK, kao i Krizni štab CZ HNK.

Iz Operativnog centra CZ HNK naveli su da na području Konjica sva građevinska operativa koju posjeduju radi na sanaciji katastrofalnih posljedica.

Došao veliki broj građevinskih mašina iz Slovenije

– Rano jutros veliki broj građevinskih mašina iz Republike Slovenije stiglo je kao pomoć i jutros se uvode u rad. Jučer je veliki broj dobrovoljaca učestvovao u čišćenju gdje su uvjeti dozvoljavali. Gorske službe spašavanja su se probijale do sela i vršila se evakuacija stanovništva. Procjena je da u više od 10 sela pomoć još nije došla zbog ogromnih šteta na putevima i velike udaljenosti. Uglavnom su to planinska sela ispod Bitovnje – stoji u izvještaju.

I dalje se radi na raščišćavanju puteva u Drežnici. Put prema Divi Grabovici je očišćen. Komisija za procjenu štete danas izlazi na teren.

Pročitajte i: Potresna ispovijest Dine Begića koji je ostao bez supruge u poplavama: Korak je dijelio da se spasi.

BONUS VIDEO:

(Avaz/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS