calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
HUMANOST BEZ GRANICA Prnjavorčani nude smještaj onima koji su bez domova ostali u poplavama Darko Lazić nije mogao biti uz Katarinu dok se PORAĐALA?! Isplivali novi detalji “MOJE MISLI I MOLITVE SU UZ TRAGIČNO NASTRADALE I NJIHOVE PORODICE!” Mira Škorić pružila podršku UNESREĆENIM LJUDIMA u Bosni i Hercegovini JANJUŠ HITNO HOSPITALIZOVAN! Doživio NESREĆU! Prva slika s lica mjesta! (FOTO) KAO BLIZNAKINJE SU! Svi ste videli MAJKU Ane Ćurčić, a tek da vidite NJENU SESTRU! One su IDENTIČNE Pokrenulo se novo klizište u Jablanici! (VIDEO) Aktivista iz Fojnice prije mjesec dana objavio ‘proročansku’ poruku o poplavama: “Rijeka i beton ne idu zajedno” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima otkrila planove: Kad se preselim u Sarajevo onda ću se zaposliti u … “NISAM GLUPA ŽENA” Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu Preminuli su zagrljeni: Ovo su Irmela i Jasmin, spasioci su njihova tijela pronašli ispod ruševina OTKRIVENA BRUTALNA INFORMACIJA O RASKIDU ANITE I ANĐELA! Isplivala sva SRAMOTA na vidjelo, dugo se ŠUTJELO o ovome (FOTO) Horde zla slave 37. rođendan: Uvijek su tu kada nešto treba za državu Bosnu i Hercegovinu, ljubavlju bodre FK Sarajevo, a imali su veliki ugled na YU sceni PRVO OGLAŠAVANJE ŽENE MILANA KALINIĆA! Nakon njene objave usijale se društvene mreže (FOTO) Ovo je trudnica (29) koja je izgubila život u Jablanici, iza nje ostala kćerkica MAJA MARINKOVIĆ UHVAĆENA S NEPOZNATIM MUŠKARCEM! Isplivale prve zajedničke fotografije, javnost u šoku! Ministar sigurnosti Nenad Nešić će obići spasilačke timove

Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu

Objavio: RHT
06/10/2024 5:00 PM

Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu

Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu
Foto: Avaz/Printscreen | Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu

Nerminu Kezo iz sela Trusina koji je u stravičnim poplavama i klizištima ostao bez štale, dva kamiona, jedne krave, javio se Erdin Salčin, vlasnik farme iz Semizovca.

Potresna scena: Nermin iz sela Trusina, kojem je bujica odnijela štalu i stoku, dobio kravu

Salčin je odlučio da donira jednu kravu Nerminu.

Donirana krava bi već danas trebala stići na lice mjesta u Trusinu.

Nermin je grcao u suzama i velikodušno se zahvaljivao.

Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku

Pročitajte i: Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku.

U domaćoj, ali i regionalnoj javnosti odjeknula je priča o hrabroj majci Lejli Zalihić iz Butorović Polja kod Konjica.

Foto: Source

Ona je spasila život svoje kćerke onako kako to mogu samo najhrabriji.

Maloprije su objavljene fotografije hrabre Lejle sa porodicom iz bolnice, gdje je hospitalizirana nakon borbe koju je iznijela tokom katastrofalnih poplava.

Više saznajte OVDJE.

Pročitajte i: IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće…

”Razbjesnjeli potoci rušili su pred sobom sve, valjajući ogromne kamenje, drveće, kolibe i kuće. Najteža nesreća desila se u blizini stanice Prenj…”

Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. / Izvor: Digitalni arhiv Široki Brijeg

Izvor: Digitalni arhiv Široki Brijeg

U danima velike tragedije koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu nakon bujica, poplava i klizišta, svi se sjetimo velikih poplava iz 2014. godine.

Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937.

No, čini se kako se povijest ponavlja i kako su neke stvari koje su se dogodile davno, događaju opet. Digitalni arhiv Široki Brijeg objavio je izvješće o poplavama koje je objavljeno u srpskom listu Pravda 1937. godine.

”Strahovito nevrijeme u dolinama Neretve i u sjevernom dijelu Hercegovine prouzrokovalo je nezapamćeno veliku štetu”, naslov je teksta objavljenog 27. oktobra.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS