calendar

Petak 4. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima: Jano, samo mudruješ, a mene zaboliše leđa! “Nema smisla, ali je vrisnem…” Fudbalski savez BiH odgodio četiri utakmice Wwin lige BiH zbog katastrofalnih poplava Ibrahimović se za rođendan počastio skupocjenim poklonom, na cifru nije gledao: “Nije loše, prijatelju” “PJESMA LUDILO MOJE JE PRVO MENI PONUĐENA” Emir Lapsus nikad iskreniji, priznao šok detalje: “Moja najveća ljubav je bila moj fan” Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u Donjoj Jablanici: Tu smo da ljudski pomognemo “DONATOR SJEMENE TEČNOSTI” Milica OBJAVILA PRIVATNE PREPISKE s Terzom, pa pokazala PRVE SLIKE S ULTRAZVUKA (FOTO/VIDEO) EKSKLUZIVNO Pogledajte pokušaj spašavanja života u Jablanici! Alarmantni vapaj iz vode! ANELI TRAŽI DA HITNO NAPUSTI RIJALITI! Ne prestaje da kuka, ponavlja samo jedno! Film prema motivima života Ace Lukasa dobio svoj nastavak: Dio kadrova snimili su u Zagrebu! Predložen pritvor za pjevačicu Verenu Cerovinu HITNO PREKINUT NASTUP NATAŠE BEKVALAC! Bakljada u klubu, pjevačica ostala nijema! (VIDEO) Transfuzijski centar SKB Mostar poziva dobrovoljce da daruju krv HITNA POMOĆ IZVELA UČESNIKA RIJALITIJA: Cimer zbog njega izgubio 50.000 eura! (VIDEO) Balak brani 25 godina mlađu partnericu i najavljuje tužbu: Nije bila djevojka mog pokojnog sina PUKLA BRUKA! Anđelova majka PRIJETILA Aniti prije RASKIDA, otkrivena MRAČNA ISTINA o Rankoviću! CIK sutra donosi odluku o održavanju nedjeljnih lokalnih izbora u BiH

NEZVANIČNE INFORMACIJE – Nacionalna tragedija: Sumnja se da je broj poginulih u poplavama i odronima veći od deset

Objavio: RHT
04/10/2024 11:45 AM

NEZVANIČNE INFORMACIJE – Nacionalna tragedija

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, broj poginulih u polavama i odronima u Jablanicu je porastao na preko 10 osoba.

Foto: Planinarsko društvo “Prenj-Glogošnica 1979”

NEZVANIČNE INFORMACIJE – Nacionalna tragedija

Ovu informaciju MUP HNK još nije zvanično potvrdio. Kako saznajemo, u akciju potrage i spašavanja su se pored vojnika Oružanih snaga BiH uključili i britanski specijalci koji su bili na obuci u našoj zemlji.

Klix.ba saznaje da će u toku dana biti održana hitna sjednica Vijeća ministara BiH.

Slike koje nam stižu iz Jablanice su dramatične. Kuće se nalaze pod vodom, a veliki broj vozila je vodena bujica odnijela.

Cesta kod Komadinovog vrela je u potpunosti nestala.

Također, saobraćaj je ka jugu zemlje znatno otežan, brojni putni pravci su potpuno blokirani, a jedini način da se iz Sarajeva dođe do Mostara je preko srednje Bosne.

Vlada HNK je čak upozorila građane da ne kreću na put ka Jablanici i Mostaru.

Vlada HNK uputila hitan apel: Ne idite prema Konjicu i Jablanici, navodno ima i nestalih! VELIKI ODRONI I POPLAVE

Pročitajte i: Vlada HNK uputila hitan apel: Ne idite prema Konjicu i Jablanici, navodno ima i nestalih! VELIKI ODRONI I POPLAVE.

Vlada Hercegovačko-neretvanoskog kantona se oglasila povodom poplava koje su pogodile Jablanicu i Konjic. 

Vlada HNK uputila hitan apel / Foto: Crna hronika

Foto: Crna hronika

– Upozoravamo na krajnje kritičnu situaciju na sjeveru HNK, gdje su zbog iznimno velikih oborina izlijevanja rijeka i odrona potpuno prekinute prometna, te djelomično i telekomunikacijska infrastruktura. Vlada HNK apelira da niko od građana ne kreće na put prema Jablanici i Konjicu – navodi se u saopćenju Vlade HNK.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(Klix/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS