calendar

Nedelja 29. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KOLIKO ZARAĐUJU LUNA I MARKO? Od cifre će vam se zavrtiti u glavi! OVO JE DOKAZ (FOTO) Bivši italijanski fudbaler (43) pronađen mrtav u hotelu TRUDNA MILICA VELIČKOVIĆ SPREMA PAKAO TERZI! Nije svjestan šta ga čeka! Iznijela sve javno, ovo su svi detalji! BROJE SITNO DO POROĐAJA! Sve je spremno za dolazak bebe! ANITA JAVNO MOLI ANĐELA DA SE POMIRE?! Novom objavom bacila sve u rebus! Nastavlja da se ponižava zbog njega?! (FOTO) Amil Ćorović: “Imao sam PREDRASUDE o Uki Q danas je situacija drugačija! Ona mi je posebno draga” “Olimpijada u Sarajevu“ najbolji srednjemetražni dokumentarni film na Festivalu u Budvi Edin Džeko najbolje ocijenjen na FIFA-i: Evo ko ga prati iz BiH Lukasova dominacija estradom: Poslušajte “Besprekorno loš” DOLAZE POD REFLEKTORE: Zlikovci iz stripova o Betmenu dobivaju vlastiti film NAKON DVIJE GODINE Anđelina Đoli odustala od tužbe protiv FBI-ja: Evo kakav se preokret dogodio Hiljade učesnika na humanitarnoj trci “Race for the Cure” u Sarajevu: Srušeni rekordi, prikupljeno je 240 hiljada KM! Jasna poruka dvostrukog strijelca: Italija bruji o Vlahovićevoj proslavi gola Najljepša Crnogorka slavi nakon teških trenutaka: Poželjela sam samo jednu jednostavnu stvar Čeka ga “drugarica”: Elmedin otišao od Fatime i Jane da odmori mozak Nakon presude Moamer Kasumović napravio drastičan potez: Glumac zbog osude javnosti prinuđen na ovo

DOLAZE POD REFLEKTORE: Zlikovci iz stripova o Betmenu dobivaju vlastiti film

Objavio: RHT
29/09/2024 6:30 PM

DOLAZE POD REFLEKTORE

DOLAZE POD REFLEKTORE

Dva nova DC-jeva zlikovca dolaze pod svjetlo reflektora, piše The Hollywood Reporter.

Studio DC, koji vode Džejms Gan (James Gunn) i Piter Safran (Peter), radi na filmu o Baneu. Antagonistu filma The Dark Knight Rises, i Deathstrokeu, negativcu iz stripova o Batmanu.

Scenarij za filmBejn (Bane) je zlikovac kojeg su početkom 1990-ih stvorili pisac Čak Dikson (Chuck Dixon) i crtač stripa Graham Nolan. Popularni maskirani negativac rođen je i odrastao u zatvoru na izmišljenom karipskom otoku, gdje je usavršio borbene vještine i naučio snalaziti se u kriminalnom podzemlju. trenutno piše Metju Orton (Matthew), scenarist nadolazećeg filma Captain America: Brave New World. Projekt trenutno nema reditelja.

Zlikovci iz stripova o Betmenu dobivaju vlastiti film

Bejn (Bane) je zlikovac kojeg su početkom 1990-ih stvorili pisac Čak Dikson (Chuck Dixon) i crtač stripa Graham Nolan. Popularni maskirani negativac rođen je i odrastao u zatvoru na izmišljenom karipskom otoku. Gdje je usavršio borbene vještine i naučio snalaziti se u kriminalnom podzemlju.

Batman VS Bane – The Dark Knight Rises Full Fight 1080p HD (youtube.com)

Bejn je postao popularan nakon što se pojavio u stripu Batman: Knightfall, u kojem slomi Betmenova (Batmanova) leđa. Jedan od najpoznatijih prikaza Bejna pojavljuje se u filmu The Dark Knight Rises, u kojem ga je utjelovio Tom Hardi (Hardy).

Deathstrokea su stvorili pisac Marv Volfmen (Wolfman) i crtač stripova Džordž Perez (George). Jedan od najpopularnijih DC-jevih negativaca prvi se put pojavio 1980-ih. Kada se borio protiv Teen Titansa. Kasnije postaje suparnik Lige pravde i Betmana te dobiva i vlastite stripove. U filmskim adaptacijama koje je režirao Zack Snajdr (Snyder) utjelovio ga je Džo Manganielo (Joe Manganiello).

Scenarist nadolazećeg DC-jevog filma proslavio se trilerom Operation Finale iz 2018. godine, u kojem glume Oskar Isak (Oscar Isaac) i Ben Kingsli (Kingsley). Osim toga, radio je na serijama Devil’s Peak i Moon Knight te na nadolazećem trileru Cleaner, u kojem glumi Dejzi Radli (Daisy Ridley).

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz.ba/I.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS