calendar

Petak 27. Septembar, 2023

Izgradnja južne tribine stadiona “Grbavica” odvijat će se u fazama

Objavio: RHT
27/09/2024 5:15 PM

Izgradnja južne tribine stadiona “Grbavica”

Izgradnja južne tribine stadiona “Grbavica” Foto:Avaz.ba

U toku je priprema sporazuma o međusobnim pravima i obavezama za realizaciju.

Radni sastanak povodom nastavka aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica održan je u zgradi Općine Novo Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, općinski načelnik Hasan Tanović, direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov, direktorica FK “Željezničar” Amira Uzunović, predstavnik projektantske firme koja je izradila projekat, te predstavnici nadležnih općinskih službi, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Budući da je u toku izrade Izvedbenog projekta došlo do određenih izmjena, izgradnja južne tribine će se raditi fazno. U toku je priprema sporazuma o međusobnim pravima i obavezama za realizaciju prve faze izgradnje južne tribine, a koji bi trebao biti gotov do kraja naredne sedmice.

Izgradnja južne tribine stadiona “Grbavica”

Nakon potpisivanja sporazuma i definisanja prava i obaveza učesnika u projektu, Općina Novo Sarajevo će u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo provesti postupak međunarodne javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova. Čime će se steći uslovi za početak izvođenja radova.

Prva faza radova podrazumijevat će izvođenje radova na izgradnji centralnog dijela južne tribine. Koja će biti kapaciteta za 4.000 gledalaca.

Općina Novo Sarajevo je implementator projekta. Stručni nadzor nad izvođenjem radova provodit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao jedan od potpisnika pomenutog Sporazuma.

Izgradnja južne tribine stadiona Grbavica je kompleksan i zahtjevan projekat. Ukoliko postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova bude okončan na vrijeme, izgradnja centralnog dijela južne tribine će se realizovati planiranom dinamikom.

Čitajte i ZOLA SLAVI DOK MILJANA PREKIDA TRUDNOĆU: Šokantno oglašavanje nakon skandalozne odluke (FOTO)

Bivši učesnik rijalitija Marko Janjušević Janjuš nedavno je stavio tačku na svoju rijaliti-karijeru i ponovo otvorio bar u Njemačkoj. Lokal je nazvao po svojoj kćerki Kruni.

ZOLA SLAVI DOK MILJANA PREKIDA TRUDNOĆU

Janjuš je odlučio da angažuje usluge svog prijatelja Lazara Čolića Zole, koji se bavi di-džejingom.

Tim povodom bivši učesnik rijalitija oglasio se na društvenoj mreži Instagram. Tamo je pozvao sve fanove rijalitija da dođu i provesele se uz Zolu. 

– Velika mi je želja bila da Zolu vratim na pravi put i da se bavi onim što najbolje radi… A znam da radi odlično… Rezervišite mjesto na vrijeme, stiže veliki Zolander, princ Dervente i nesuđeni zet Niša… – napisao je Janjušević putem storija na društvenoj mreži Instagram.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz.ba/I.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS