calendar

Petak 27. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Procurio snimak dogovora sa Anđelom kada ulaze u vezu zbog rijalitija? Izgradnja južne tribine stadiona “Grbavica” odvijat će se u fazama Mensur URNISAO Filipa Cara! Koji je razlog ovakve mržnje? TERZA SAZNAO DA GA JE OSTAVILA MILICA: “Sve radim transparentno, a ne kao tvoja djevojka! Enes Begović nakon porodične tragedije: JA SAM NEKO KO VJERUJE U DRAGOG BOGA I BOŽIJE ODREĐENJE Prof. dr. Nikica Gabrić: Jednako sam zahvalan i onima koji mi nisu pomagali! EMINENTNI OČNI HIRURG SKANDAL NA KONCERTU TEE TAIROVIĆ! Azis pjevačicu nazvao GALENA (VIDEO) “ZA 500 EURA ME JAŠETE!” Uroš Stanić lomi i razbija po rijalitiju! Otkrio TAJNE DETALJE IZ UGOVORA: “Izvedite me odavde” PRVO I JEDINO GOSTOVANJE EKSKLUZIVNO NA HYPE TV! Anja Bla o UDAJI: “Kada se ZALJUBIM izgubim SVAKI KRITERIJUM (VIDEO) “Glenn Miller Orchestra” stiže u BKC: Evo kakve muzičke legende će svirati u Sarajevu Bajern novog Milera traži uz pomoć vještačke inteligencije SOFIJI I TERZI STIŽU LOŠE VIJESTI OD MILICE Ovo će potpuno promeniti tok rijalitija! HAOS U NAJAVI Poslije GOSTOVANJA Anje Bla – Saša Mirković POZVAO BAKU PRASETA da bude GOST U NAŠOJ EMISIJI! Imao je za jutjubera JEDAN USLOV! Belgijski kralj Filip poručio papi Franji da poduzme akcije u rješavanju seksualnih zlostavljanja Al Paćinova djevojka proslavila 31. rođendan, loši komentari ne izostaju: Izgleda kao beskućnik pored nje Ovu hranu treba izbjegavati za večeru

Baby Lasagna pred nastup u našem glavnom gradu: Sarajevo je grad iz mašte, o njemu čitam u knjigama

Objavio: RHT
27/09/2024 11:45 AM

Sarajevo je grad iz mašte

Pjevač, tekstopisac i muzički producent Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, uskoro – 4. oktobra, održat će prvi koncert u Bosni i Hercegovini, u sarajevskom Domu mladih.

Sarajevo je grad iz mašte / Foto: Instagram

Foto: Instagram

Sarajevo je grad iz mašte

Na ovogodišnjoj Evroviziji predstavio s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim“, gdje je zauzeo visoko drugo mjesto. Tako je ušao u istoriju, kao najviše plasirani hrvatski predstavnik ovog muzičkog takmičenja.

Purišić je otkrio kakav šou priprema u Sarajevu…

– Posebno sam sretan što dolazim u Sarajevo. Već dugo vremena želim posjetiti taj romantični grad, ali nikako da mi se želja ostvari. Čitam u knjigama o Sarajevu, gledam ga u filmovima i čujem kako ga opjevavaju u pjesmama – skoro da to mjesto postoji samo u mašti. Mislim da će to biti večer koju ćemo ekipa i ja pamtiti – kazao je Purišić.

Bosanska kafa

Sarajevo je poznato po najboljim ćevapima i pravoj bosanskoj kafi, a Purišić nije krio radost što će isprobati specijalitete.

– Neću lagati, osim koncerta, uzbuđen sam zbog kafe i ćevapa, jer sigurno doma nemamo takvih – istakao je Purišić.

Uz veliki hit “Rim Tim Tagi Dim“, kao i otprije objavljene pjesme “IG BOY“ i “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“, Baby Lasagna će uživo predstaviti i ostatak albuma prvjenca “Demons & Mosquitos“, čiji se izlazak uskoro očekuje.

Nakon što je “Rim Tim Tagi Dim“ ušao u popis top 50 pjesama po slušanju na Spotifyju. Singl trenutno ima poziciju na visokom petom mjestu na viralnoj ljestvici 50 globalnih hitova.

Uskoro dolazi promjena vremena koja će spustiti temperature za 15 stepeni Celzijusa

Pročitajte i: Uskoro dolazi promjena vremena koja će spustiti temperature za 15 stepeni Celzijusa: Najavljen i snijeg!

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme, dok nas za vikend očekuje promjena.

Foto: Pintare

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 8; Sokolac 9; Srebrenica 13; Ivan Sedlo i Zenica 14; Zvornik 15; Bugojno, Široki Brijeg i Tuzla 16; Mostar, Sarajevo i Trebinje 17; Bijeljina, Doboj, Drvar, Livno i Prijedor 18; Jajce 19; Bihać i Gradačac 21; Banja Luka i Neum 22; Sanski Most 23°C.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(Avaz/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS