calendar

Nedelja 29. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
UŽASNE VIJESTI ZA NENADA ALEKSIĆA ŠA! Stižu dokazi o Mioninoj PREVARI, u sve je upleten i Stanislav! NAJNOVIJE INFORMACIJE O ANITI, NAKON RASKIDA SA ANĐELOM: Otkriveno šta joj se desilo danas, evo gdje je uhvaćena! (FOTO) Kako trčanje na kiši utiče na zdravlje? Da li se to preporučuje? “Da li ti je OTAC PREMINUO NA RUKAMA?” Pjevačica u PRETRESU ispričala detalje iz PORODICE: Majka je bila više posvećena nama!” PROCURILA FOTKA MILANA STANKOVIĆA IZ KREVETA! Povukao se, pa sada sve šokirao! Morao hitno da se oglasi, a razlog je tajanstven! (FOTO) ANITA OKRENULA NOVI LIST NAKON RASKIDA SA ANĐELOM! Stanojlovićevoj on pravi društvo, pratioci oduševljeni! Emotivni prizor topi srca! (FOTO) FILIP RELJIĆ EKSKLUZIVNO ZA HYPE! “Nina Đogani je uklonila tetovaže posvećene BIVŠEM!” (VIDEO) SOFIJA IZDALA TERZI NAREĐENJE Zahtjeva da ozvaniči njihovu vezu, on spreman na sve! Bračni par pokušao da proda bebu UROŠ DIVLJAČKI NASKOČIO NA GASTOZA, ON GA PATOSIRAO: Takmičari poskakali na noge, voditelj hitno prekinuo program! “Ne postoji riječ zahvalnosti što su tako brinuli o meni dok sam se oporavljao” Saša Mirković napravio pravo slavlje za svoje saradnike i najbolje doktore oftamologije “Klinike Svjetlost” Sjećate se Indire koja je otpjevala zarazni hit “Zmaj”: Iza sebe krije tešku priču Pjanić se družio s navijačima CSKA pred početak meča, a onda vodio i navijanje HAOS POSLIJE RASKIDA! Anita se odlučila za neočekivan potez! Evo šta je uslijedilo poslije rastanka s manekenom! KOSTA NA STOLU OSTAVIO PAPIR, ONO ŠTO JE BILO NA NJEMU ŠOKIRALO STRUČNJAKE: Evo o čemu mašta dječak-ubica, napravio kompletan plan! Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo!

Ove hitove Magazina nisu napisali Tonči i Vjekoslava Huljić: Iznenadit će vas ime autora

Objavio: RHT
21/09/2024 6:00 PM

Ove hitove Magazina nisu napisali Tonči i Vjekoslava Huljić

Grupa Magazin više od četiri decenije uveseljava publiku svojim hitovima. Oni svoju publiku imaju širom regiona.

Godine 1979. sastav Magazin, tada pod imenom Mladih batala, osnovali su Željko Baričić Zoran Marinković, Miro Crnko, Igor Biočić i vokal Majda Šoletić. Iste godine potpisuju diskografski ugovor s diskografskom kućom Jugoton i snimaju prve LP singlove, ali i mijenjaju ime grupe u Dalmatinski magazin. Pred kraj iste godine sastav dobiva dva nova člana Tončija Huljića i Nenada Vesanovića Keku.

Ove hitove Magazina nisu napisali Tonči i Vjekoslava Huljić

Njihov postepeni porast popularnosti nastavio se 1980-ih nizom prestižnih festivalskih pobjeda. Međutim, svoj vrhunac popularnosti dostigli su dok je Ljiljana Nikolovska bila pjevačica benda. Vođa i tekstopisac Tonči Huljić počeo je da u svoje pjesme unosi elemente narodne muzike drugih evropskih zemalja.

Ti si želja mog života

Magazin je postao jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih muzičkih sastava u Hrvatskoj. Njihovi najveći hitovi su “Put putujem”, “Ti si želja mog života”, “Oko moje sanjivo”, “Sve bi seke ljubile mornare” , “Balkanska ulica”, “Istanbul”, “Zna srce, zna”, “Boli me”, “Besane noći” i još mnogo toga.

Iako je većinu pjesama Magazina napisali Tonči i Vjekoslava Huljić, mnogi bi se iznenadili da neke od najvećih hitova Magazina nisu napisali oni. Naime, pjesme “Ti si želja mog života”, “Tri sam ti zime šaptala ime”, “Rano ranije” napisala je Marina Tucaković.

Čitajte i ANELI U KREVETU SA MATEJOM SPOMINJALA JANJUŠA! Šokantne scena tokom vrele akcije

Na društvenim mrežama se pojavio klip, kao i slike vrele akcije sa snimaka koje su napravile kamere u rijalitiju, pa mnogi misle da će Aneli i Mateja tek da se zbližavaju.

Učesnici rijalitija Aneli Ahmić Mateja Matijević imali su intimne odnose, nakon što su se zbližili pred kamerama. A sada je sve iznenadilo to što je starleta pecnula bivšeg dečka!

ANELI U KREVETU SA MATEJOM

Naime, Aneli je spomenula Marka Janjuševića Janjuša tokom vrele akcije, pa je objasnila da je Mateja bolji u krevetu od njega.

 Ma ti si zmaj sa onog mog bivšeg! Znaš ti več na koga mislim – rekla je Aneli, a Mateja je upitao:

– Je l’ u pitanju nekadašnji košarkaš?

– Jeste, ali nećemo više o njemu, gadi mi se – rekla je Aneli, pa su oboje počeli da se smiju.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Klix/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS