calendar

Nedelja 20. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Haos u Mostaru: Velika tučnjava Ultrasa i Red Armya, više osoba povrijeđeno Adil u zagrljaju Nine Badrić: SREĆO MOJA NAJVEĆA! U Sarajevu preminuo 33-godišnji muškarac: Izboden na putu za Igman “ZVALA ME JE DA JOJ OPROSTIM” Tara Simov brutalno o Anđeli Veštici nakon JEZIVOG NASILJA: “Dužna mi je 450.000 dinara” ŠOK! U EMISIJI “MALE STVARI” OTKRIVENE SVE TAJNE I MUKE ESTRADNIH PJEVAČA: “Budiš se u 2 ujutru, a u 4 ujutru imaš let, TO NE VIDE NA INSTAGRAMU” “PRIJE PAR MJESECI SE TO DESILO…” Uplakana Tina Ivanović progovorila o NASILJU Završeno snimanje spota za hit “KRIK”: Novi album Lukasa očekujte u prvoj nedjelji novembra a nove pjesme Mire Škorić u decembru “UČESNICI ĆE IMATI KONTAKT SA SPOLJNIM SVIJETOM!” Saša Mirković otkrio nepoznate detalje “IMANJA”! Ovo do sada nije viđeno kod nas! (VIDEO) SRAMOTNO! Dušica Jakovljević ODVALJENA OD ALKOHOLA vodi program na televiziji! “Ova definitivno nije više za TV” (VIDEO) EKSKLUZIVNO SVAĐA MILICE I SOFIJINE MAJKE? ONA IMA MOMKA U ZATVORU? Terza na aparatima? Šok ogroman! MILICA STALA U ODBRANU SOFIJE! Svi šokirani njenim potezom (FOTO) Teška nesreća u Srbiji: Poginuo dječak (15) koji je vozio motocikl Skandalozno oglašavanje Moamera Kasumovića osuđenog za bludničenje nad maloljetnikom (VIDEO) NAJBOLJI RIJALITI USKORO KREĆE! Evo šta vas sve očekuje, ovo su detalji: ”Neće biti vještačke inteligencije, sve će biti samo prirodno” Može li tragičan slučaj iz Donje Jablanice zaustaviti zloupotrebe prirodnih resursa u BiH? Poznati psiholog otkriva kako se ponaša muž koji ne voli svoju ženu

Objavljen program Jazz Festa Sarajevo 2024.

Objavio: RHT
20/09/2024 1:15 PM

Program Jazz Festa Sarajevo

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2024. održat će se od 6. do 9. novembra, predstavljajući umjetnike iz Sjedinjenih Američkih Država, Španije, Kube, Malija, Konga, Novog Zelanda, Francuske, Austrije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto: Facebook

Festival otvara Makedonski nacionalni jazz orkestar sa Rambom Amadeusom 6. novembra u Narodnom pozorištu.

Program Jazz Festa Sarajevo

Slijedi nastup kubanskog pijaniste Roberta Fonsece 7. novembra, dok će 8. novembra koncerte održati američki trubač The Croker Quartet i noise-rock trio Marca Ribota. Četvrti dan festivala nastupaju Braća Teofilović, koji obilježavaju 30 godina muzičkog rada, te ženska super grupa Les Amazones d’Afrique.

Program Jazz Festa u Pozorištu mladih uključuje dvije evropske premijere: koncerte američkog kontrabasiste Trevora Dunna i kvarteta Titan to Tachyons. Također će nastupiti francuski trio Fakebooks i ansambl Wanting Machine, a svoj posljednji album predstavit će bh. violončelistica Lana Kostić, poznata kao Lakiko.

Festival ponovo pokreće regionalni edukativni program za muzičare i studente iz Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana, pod vodstvom Damira Imamovića. Prijave za program bit će otvorene već sljedeće sedmice.

Online prodaja ulaznica počinje 23. septembra na zvaničnoj stranici festivala www.jazzfest.ba. Prodaja karti u festivalskom box officeu će početi 31. oktobra.

Dnevni horoskop za petak, 20. septembar 2024.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za petak, 20. septembar 2024: Blizanci da budu strpljivi, Vage stiže greška, Strijelci imaju neočekivane prepreke, a Vi?


Dnevni horoskop za 20. septembar 2024. godine
, evo šta vam zvijezde kažu kada su u pitanju ljubav, posao i zdravlje!

Horoskop za 20. septembar 2024. / Izvor: Shutterstock/New Africa

Izvor: Shutterstock/New Africa

OVAN

Dnevni horoskop za 20. septembar 2024. godine kaže da je danas idealno vrijeme da se fokusirate na zadatke koje ste dugo odlagali. Ne čekajte pomoć, uradite stvari sami i po svom. Sukobi sa partnerom su mogući zbog neslaganja oko važnih životnih pitanja. Slobodni, nova poznanstva mogu da donesu komplikovane situacije. Pazite na prekomeran stres, uzmite vremena za opuštanje.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS