calendar

Utorak 17. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dinamo se obrukao na startu Lige prvaka, izgubili su 9:2 od Bayerna! Zola ima djevojku! Dok trudna Miljana očajava u rijalitiju, on uživa sa partnerkom u Švicarskoj Saobraćajna nesreća u centru Sarajeva: Hitna pomoć odvukla povrijeđenu ženu “UNAKAZIO SE, SKROZ JE IZOBLIČEN” Nevjerovatna transformacija bivšeg rijaliti takmičara, više ne liči na sebe! Ipak je Janjuš kralj rijalitija! Ovo kako je dočarao Aneli i Mateja ulazi u anale! KĆERKA MELINE I HARISA BEZ BLAMA! Spušta helanka, oblizuje se sva znojava i snima grudi! MIONA TRUDNA? Kum iz zatvora sve otkrio, a KOD OVOG ASTROLOGA je tražila istinu BOLESNO! ANĐELA ĐURIČIĆ slala GOLE FOTOGRAFIJE na više od 10 BROJEVA! Sve je namješteno! GASTTOZZA guraju, a Aneli čeka upute PRODUKCIJE! Vrijeme je za bebe? RASKINULI MIMA I GRUJA! Sve odzvanja od njihove svađe, pljušte prijetnje i uvrede, učesnici u šoku! Ciklon stigao i u Italiju: Peskara pod vodom ŽENI SE ADAM ĐOGANI! Slavlje u Luninom domu, pokazao vjerenicu od koje zastaje dah, zaprosio je u Italiji (FOTO) OVO SE KRIJE! ŠTA DEŠAVA SA MILJANOM?! HAOS TRENUTNO! KOGA SE BOJI? Preminula teniska legenda zaslužna za čak 24 Gren slema Dušica Jakovljević u velikim životnim problemima? Ovo je njen PROPALI ŽIVOT! Sergeju Trifunoviću poslije PRIVOĐENJA u Hrvatskoj ODUZET PASOŠ! Traži se 30 DANA ZATVORA i NOVČANA KAZNA, a evo kako je VRIJEĐAO POLICAJCE!

Šta možemo očekivati? Instagram uvodi VELIKE PROMJENE

Objavio: RHT
17/09/2024 6:15 PM

Instagram uvodi VELIKE PROMJENE

Instagram se suočava sa pritiscima u vezi sa bezbijednošću djece na mreži i uvodi značajne promjene kako bi poboljšao privatnost i sigurnost mladih korisnika. Aplikacija je predstavila nove funkcije koje će pomoći u zaštiti maloljetnika od neprikladnih kontakata i sadržaja, kao i poboljšanju njihovog sna.

Instagram uvodi VELIKE PROMJENE/Foto: Shutterstock

Od sada, nalozi korisnika mlađih od 18 godina biće automatski postavljeni na privatne, što znači da samo odobreni pratioci mogu vidjeti njihove objave. Takođe, maloljetnicima neće stizati obavještenja od 22 do 7 sati ujutru kako bi se poboljšao kvalitet njihovog sna. Instagram će takođe uvesti nove alate za nadzor roditeljima, uključujući mogućnost uvida u naloge koje njihova djeca prate.

Adam Moseri, šef Instagrama, izjavio je da ove promjene odgovaraju na brige roditelja u vezi sa bezbijednošću njihove djece na mreži. Promjene su dio inicijative “Teen Accounts” koja ima za cilj da stvori bezbjednije iskustvo za tinejdžere.

Nove mjere zaštite

-Žao mi je zbog svega kroz šta ste svi prošli – rekao je Mark Zakerberg porodicama djece koja su doživjela neprijatnosti na Instagramu.

Moseri je priznao da bi nove mjere bezbijednosti mogle da utiču na Metin rezultat i popularnost među tinejdžerima.

-To će definitivno naštetiti rastu tinejdžera i angažovanju tinejdžera, a postoji i veliki rizik – rekao je on.

-Ali u suštini, želim da budemo spremni da rizikujemo, da nas pomjerimo naprijed i da napredujemo.

Nove mjere predstavljaju jedan od najvažnijih koraka u poboljšanju bezbijednosti na društvenim mrežama za mlade. Dok su ranije kritike bile usmjerene na rizike koje društvene mreže predstavljaju za djecu. Ove promjene pokušavaju da minimizuju te rizike.

Međutim, i dalje postoje izazovi, kao što je problem tinejdžera koji lažu o svojim godinama prilikom registracije. Instagram planira da razvije tehnologiju koja će pomoći u prepoznavanju i blokiranju takvih naloga.

Dok će nove mjere vjerovatno poboljšati bezbijednost, moguće je da će uticati na angažman tinejdžera. Kao i na način na koji koriste aplikaciju. Ove promjene će možda izazvati podijeljene reakcije među mladima, Instagram se nada da će stvoriti sigurnije okruženje za sve korisnike.

BONUS VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS