calendar

Utorak 17. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MIONA TRUDNA? Kum iz zatvora sve otkrio, a KOD OVOG ASTROLOGA je tražila istinu BOLESNO! ANĐELA ĐURIČIĆ slala GOLE FOTOGRAFIJE na više od 10 BROJEVA! Sve je namješteno! GASTTOZZA guraju, a Aneli čeka upute PRODUKCIJE! Vrijeme je za bebe? RASKINULI MIMA I GRUJA! Sve odzvanja od njihove svađe, pljušte prijetnje i uvrede, učesnici u šoku! Ciklon stigao i u Italiju: Peskara pod vodom ŽENI SE ADAM ĐOGANI! Slavlje u Luninom domu, pokazao vjerenicu od koje zastaje dah, zaprosio je u Italiji (FOTO) OVO SE KRIJE! ŠTA DEŠAVA SA MILJANOM?! HAOS TRENUTNO! KOGA SE BOJI? Preminula teniska legenda zaslužna za čak 24 Gren slema Dušica Jakovljević u velikim životnim problemima? Ovo je njen PROPALI ŽIVOT! Sergeju Trifunoviću poslije PRIVOĐENJA u Hrvatskoj ODUZET PASOŠ! Traži se 30 DANA ZATVORA i NOVČANA KAZNA, a evo kako je VRIJEĐAO POLICAJCE! Zvezdan i Brendon ULAZE DA URNIŠU Anđelu i Gastozza, evo šta kažu “SA FUDBALEROM SAM IMALA INTIMNE ODNOSE 12 SATI” Učesnica rijalitija zgrozila sve priznanjem pred kamerama bez blama! Šta možemo očekivati? Instagram uvodi VELIKE PROMJENE PROCURILI RANI RADOVI TEODORE DELIĆ! Ovo je njeno pravo lice, SKANDALOZNO! (FOTO) Rijaliti teorije: Miljana je imala odnose i sa Ivanom, MOŽDA JE ON OTAC? Sha gubi Mionu, a Aneli i Anđela? FILIP CAR EKSKLUZIVNO OTKRIO ŠTA MISLI O MAJI I ALEKSANDRI? Ko ga nervira a kome će sve vratiti duplo

Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva: Mogu se pohvaliti da sam i ja zaslužan za svjetski uspjeh Amire Medunjanin

Objavio: RHT
17/09/2024 4:30 PM

Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva

U svojoj dugoj karijeri Enver Šadinlija kao novinar, voditelj, RTV urednik, autor stihova za novo muzičko stvaralaštvo, bio neizostavan činilac ovdašnje muzičke scene. S velikim utjecajem na uspješnost karijere sadašnjih najvećih bosanskohercegovačkih i regionalnih zvijezda.

Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva

– Sretan sam što sam i kao novinar i estradni voditelj stigao sarađivati i sa legendama – Zaimom Imamovićem, Safetom Isovićem, Himzom Polovinom i tom “zlatnom generacijom” sevdalija. A posebno ponosan što sam izravno kreirao uspjehe čuvene generacije “novi talas na sav glas”. U njoj su stasali Halid Bešlić, Šetif Konjević, Mile Kitić i njihovi sljedbenici – kaže Šadinlija.

O tome je Enverovom djelu nedavno, na koncertu Fondacije Sevdah posvećenom velikanu Zaimu Imamoviću, emotivno kazivao upravo današnji “broj jedan” Halid Bešlić.

Popularni voditelj – na njihovim je prvim nastupima u BiH i radio i tv emisijama promovisao i Severinu. Đulijana, Miroslava Ilića, Dragana Kojića Kebu. I nebrojene potom vrlo popularne izvođače.

A ovih je dana doživio i još jedno drago priznanje.

Velika zvijezda

– Velika zvijezda svjetske etno-muzičke scene, naša Amira Medunjanin, gostujući na TV Slovenije, otkrila je da je pjesmu sevdalinku upoznala i zavoljela još kao djevojčica. Slušajući emisiju “Đerdan” Radio Sarajeva. A kako je i “Đerdan” moje “čedo”, emisija koju sam osmislio, uređivao i vodio. Eto sad se mogu hvaliti da sam i ja zaslužan za Amirine svjetske uspjehe – kroz osmijeh kazuje Enver Šadinlija.

Čitajte i Goca Tržan ogorčena: Ivan nije zaslužio da ga udaraju i vrijeđaju! Te osobe su dno dna, žao mi je mog djeteta što gleda!

Goca Tržan je emotivno progovorila o nedavnom incidentu u kojem je njen bivši suprug, Ivan Marinković, bio meta fizičkog i verbalnog napada. Pjevačica, iako već dugo nije u dobrim odnosima s Ivanom, osudila je nasilje i iskazala zabrinutost za dobrobit njihove zajedničke kćerke.

„Ivan nije zaslužio da ga udaraju i vrijeđaju, bez obzira na sve što se dogodilo između nas. Te osobe koje su to uradile su dno dna. Najviše mi je žao našeg djeteta koje mora gledati i slušati o ovakvim stvarima,“ rekla je Goca, vidno potresena.

Naglasila je da, iako njih dvoje više nisu zajedno, nasilje nikada nije rješenje. „Moja kćerka zaslužuje da odrasta u miru i da zna da su konflikti mogući, ali da se rješavaju riječima, a ne nasiljem,“ dodala je Goca. Ova situacija još jednom je podsjetila na važnost zaštite djece od negativnih uticaja konflikata roditelja.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Naj-portal/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS