calendar

Utorak 17. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ramo Isak govori za Hype: JA SAM SNAGA BOSANSKOG NARODA! Jedini imam petlju da pokrenem procese! Ovih 10 učesnika uskoro napušta “Belu kuću”! Enver Šadinlija, doajen bh. novinarstva: Mogu se pohvaliti da sam i ja zaslužan za svjetski uspjeh Amire Medunjanin Šefica slavi 32. rođendan, ovako je izgledala kao djevojčica: Imate li predstavu o kome je riječ? Prizori kojima se Salma oprostila od ljeta oduzimaju dah: Može poslužiti kao spomenik slobodi MIONA PRESJEKLA ZA SVA VREMENA: Ša ne može vjerovati šta ga je snašlo! PJEVAČICA ZBOG RAZVODA POSTALA ANOREKSIČNA?! Jovana Pajić krila kroz kakav pakao je prošla poslije rastanka od Saleta Tropika ŽIVOT SA DVIJE ŽENE – JANA KULIRA FATIMU: POLAKO SHVATA DA POSTAJE LOŠIJA OD NJE! (VIDEO) Vedrana Rudan progovorila o borbi s rakom: Nisam sigurna da ću dočekati rođendan Ovih pet pravila će vam pomoći u potrazi za srodnom dušom Nova pjesma Semira Cerića Koketa “A ona je htjela sa mnom svatove”: Vidimo se 26. oktobra u Skenderiji Objavljena prva slika Titana: Dijelovi podmornice na dnu okeana Trava i tekila pripremile glumicu za grube scene s*ksa: Sreća pa je gola Demi Mur bila na meni RASKRINKAN PAKLENI PLAN JELENE I IVANA: Miljana konačno progovorila ŠOKANTNO PRIZNANJE: ”Sklona sam poroku, znala sam da popijem po devet čokanjčića rakije” Vesna Zmijanac spomenula i narkotike! PORŠELINA KRIJE AFERU SA OŽENJENIM OCEM UČESNIKA RIJALITIJA? Šokantne optužbe

“Moja zvijezda sjajna” dobila svoju ekranizaciju: Diplomiranom žurnalisti muzika na prvom mjestu

Objavio: RHT
17/09/2024 1:00 PM

“Moja zvijezda sjajna” dobila svoju ekranizaciju

Pobjednička pjesma “Moja zvijezda sjajna” ovogodišnjeg festivala sevdalinki “Kapije sevdaha” mladog, talentovanog folk pjevača Almira Delića iz Maglaja, ovih dana je dobila svoju ekranizaciju. Spot je sniman na dvije lokacije (Maximum Music Sarajevo – Etno avlija Mačkovac, Banovići i Sarajevo) i odlično se, prema mišljenju mnogih, uklopio u kompletnu priču.

“Moja zvijezda sjajna” dobila svoju ekranizaciju

– Pjesmu je radio prof.harmonike i moj dobar prijatelj Muamer Kebić. Od kada sam je prvi put izveo pobrao sam odlične kritike, a to se potvrdilo i prilikom izvođenja na nedavno održanom 30-om jubilarnom bihaćkom festivalu. To je jedan pravi narodnjak gdje su ljubitelji prave narodne pjesme to odmah osjetili i prepoznali. Privukla me je jer je zaista specifična i kad mi je Muamer ponudio sa zadovljstvom sam je prihvatio. Smatrao je da bih je ja mogao otpjevati baš onako kako je on i zamislio. I eto sve su se kockice poklopile, mislim da smo postigli cilj, jer se i pjesma, a i spot, publici jako dopada. Svakodnevno dobivam pozitivne kritike što privatno, što putem društvenih mreža, kaže nam Delić.

Najveća podrška

Almir je inače diplomirani žurnalista, ali ljubav prema muzici je ipak na prvom mjestu.

– To je uz moju porodica, koja mi je inače najveća podrška, velika ljubav. Uz pjesmu, mikrofon, moju publiku maksimalno uživam. Tokom ljeta sam imao bezbroj nastupa, svirki, privatnih zabava. Ali nikakvo opterećenje nije kad radiš i uživaš u poslu koji voliš. Za moju vjernu publiku pripremam dvije nove pjesme, od kojih je jedna duetska. Do tada uživajte u pjesmi “Moja zvijezda sjajna” – poručuje talentovani Almir Delić.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS