calendar

Petak 13. Septembar, 2023

Semir Cerić pred koncert u Sarajevu: Publika od mene može očekivati samo najbolje

Objavio: RHT
13/09/2024 11:30 AM

Semir Cerić o koncertu Sarajevu

Cerić: Iznad njegovih očekivanja. Facebook

Semir Cerić o koncertu u Sarajevu

Poznati bosanskohercegovački pjevač Semir Cerić Koke najavio je solistički koncert u Sarajevu povodom velikih 35 godina karijere. Koncert je zakazan za 26. oktobar u Centru “Skenderija“, tačnije dvorani “Mirza Delibašić“.

Pjevač je otkrio kako protiču pripreme za koncert te šta publika može očekivati od ove noći. Samoj organizaciji je, kako kaže, pristupio odgovorno i s posebnom pažnjom, jer ovo predstavlja još jednu krunu dugogodišnje karijere.

– Pripreme traju uveliko, već sam na kraju jer sam jako ažuran što se tiče toga. Ovo je jedna od najozbiljnijih stvari kada je u pitanju moj muzički život, a ujedno i jedna od najvažnijih – kaže Cerić.

Iako su očekivanja i želje od koncerta bile u superlativu, pozitivno ga je iznenadila odlična prodaja karata i velika zainteresiranost sarajevske publike.

– Prodaja karata je krenula iznad mojih očekivanja, što me malo i zbunilo. Karte se kupuju posljednjih 15 dana, a prodata je ogromna količina – objašnjava pjevač.

Duet s gostom

Na koncertu se mogu očekivati brojna iznenađenja i prepoznatljiva lica koja će još više upriličiti ovaj događaj.

Imena gostiju još nisu poznata, ali Koke je specijalno otkrio zanimljive detalje.

– Gosti će biti sigurno, odabrao sam osobe ženskog spola i jednog muškarca, jer su žene pokazale da najviše vole Koketa – našalio se pjevač.

Cerić se dotakao i novih projekata te objasnio da će upravo na koncertu premijerno izvesti novi duet koji sprema i za koji vjeruje da će oduševiti publiku.

– Snimio sam tri pjesme, a četvrta se radi sa jednom popularnom gošćom i tada će biti izvedena. Smatram da će ovaj duet biti ozbiljan hit, iako inače ne koristim taj izraz – rekao je Cerić.

Sastanak s publikom

Za kraj, objasnio je šta publika može očekivati od samog koncerta. Istaknuo je da se radi o vrlo emotivnom trenutku za njega.

– Publika može očekivati samo najbolje od svog Koketa. Zapravo zakazujem sastanak sa svojom publikom 26. oktobra, ko ne dođe ima neopravdani. Kada je riječ o atmosferi, ljudi otprilike znaju šta ih očekuje – poručio je Semir Cerić Koke

Iako se ne žali na svoj posao, Koke ističe da posao pjevača nekada može biti težak i trnovit. Naročito zbog ogromnih poznanstava. Ipak, najvećom pobjedom smatra činjenicu da je prihvaćen od svih naroda koji ga smatraju svojim i cijene njegov rad.

– Dovoljno je da se pogleda tekst pjesme „Kafanica, laganica“. Otprilike možete shvatiti koja je moja ličnost i životni putevi – zaključio je pjevač uz posebne emocije u glasu.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS