calendar

Petak 13. Septembar, 2023

Ko se okomio na kultni sarajevski gril Student – Otrov?

Objavio: RHT
12/09/2024 11:59 AM

Ko se okomio na kultni sarajevski gril

Sarajlije, ali i brojni studenti, koje žive i dolaze na Bjelave primijetili su da je ispred kultnog sarajevskog grila “Student” (poznatiji kao Otrov) postavljene zapreke, odnosmno saksije.

Foto: Hype

Ko se okomio na kultni sarajevski gril

Te zapreke unijele su nemir i rastrojstvo među građane ove sarajevske mjesne zajednice. Jer, kad pogledamo okolo, po cijelom gradu, nigdje nema ovakve “instalacije”.

Foto: Hype

Građani se zbog toga pitaju da li je ovo udar na njih ili na studente iz obližnjeg Studenstskog doma? U svakom slučaju, ovo je još jedan cirkus u Općini Centar.

Dozvola za rad

Podsjetimo, porodica Abazi ponovo je u maju 2021. godine dobila dozvolu za rad kultnog grila “Otrov”. Jednoglasno je usvojena odluka na sjednici Općinskog Vijeća Centar. 

Sve je pokrenuo Sulejman Haljevac, koji je prvi digao glas i nakon smrti članova porodice Abazi, te odlučio pomoći Nesretu Abaziju da nastavi porodični posao.

– Uvijek smo na strani oštećenih i nemoćnih. To su naši sugrađani i moja moralna odgovornost je bila pomoći našem Nesretu ali i djeci koja su ostala bez svog oca. Ponosan sam na ovu odluku, idemo dalje i idemo jako – poručio je Haljevac. 

Nesret Abazi je tada kroz suze radosnice kazao da njegovoj sreći nema kraja. 

– Ne znam da li je to na šest mjeseci, tek ćemo vidjeti u ponedjeljak. Mislim da će to prvo ići jedno vrijeme privremeno pa onda kasnije malo duže, to je koliko ja razumijem. Detalje o tome šta su planirali i radili će mi u ponedeljak objasniti. Ono što razumijem je da će se nastaviti rad do prenamjene zemljišta, odnosno do eventualne gradnje i proširenja ceste – kazao je Abazi.

Dodaje da su svi presretni u kući.

Pročitajte i: Nakon “SLUČAJA ANEL AHMEDHODŽIĆ” oglasio se i Šefild: Bura na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/S. H.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS