calendar

Utorak 10. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SOFIJA I LUKA PRIREDILI SINU ROĐENDANSKU ŽURKU OD 10.000 EURA! Torta na šest spratova! Dekoracija očarala sve! LUKSUZ NA DEDINJU! (FOTO) Teška nesreća na M-4: Dijelovi auta rasuti po cesti, jedno vozilo završilo na krovu, obustavljen saobraćaj EMINA JAHOVIĆ SLOMLJENA! Pjevačica se oprostila od djevojčice potresnim riječima DA, TAČNO JE! Jovana Pajić konačno priznala sve o odnosu s Marijom Šerifović MIONA JOVANOVIĆ JE TRUDNA UŠLA U RIJALITI?! Ovaj učesnik više nije mogao da šuti, otkrio sve! Uskoro očekuju bebu?! Evo kako je saznao! Bojan Tomović najavljuje haos: PROMIJENIO SAM VJERU, POKUŠAO SAM SEBI NAŠKODITI, SAD IDEM U RIJALITI DA IM SVE POMUTIM! RASKINULI ANITA I ANĐELO!? Zbog ovog njenog poteza se usijale društvene mreže! EVO DOKAZA! (FOTO) Mađari u panici zbog bh. pristalica: “Strašni navijači pripremaju nešto neviđeno” CITY HYPE: Ana Ćurčić oštro o Mileni Kačavendi i Anđeli Đuričić! Ana Lazarević otkriva da li će ona i Janko uskoro stati na ludi kamen! Moka Slavnić otvorio dušu: Anđela i Zvezdan su SUĐENI JEDNO DRUGOM NIŠTA OD VEZE SA ANELI?! Gastozz se ne odvaja od ove djevojke! AHMIĆEVA “NA APARATIMA”! PORODILA SE KĆERKA SINIŠE MIHAJLOVIĆA! Virdžinija dala nasljedniku ime po pokojnom ocu! Fotka malog Siniše obišla cijeli svijet! (FOTO) JODŽIRA URNIŠU NA MREŽAMA ZBOG EMOTIVNOG SNIMKA SA PORODICOM! Pogrdne riječi i osude pljušte sa svih strana zbog JEDNE STVARI! Nije više mogla da ih gleda! Fatima ih sve ISTJERALA IZ KUĆE! Elmedin se uhvatio posla i šuti Žanamari prošetala u bijeloj haljini s izrezima: Pokazala bujne grudi S KOJIM MUŠKARCEM JE MATORA BILA INTIMNA? Isplivali detalji emotivne veze

Inovacija u bh. omladinskom fudbalu: FK Željezničar i AK Novi Grad uvode novitete kroz projekt Atletska ABCDa

Objavio: RHT
10/09/2024 3:48 PM

Inovacija u bh. omladinskom fudbalu

U Sarajevu je danas potpisana saradnja između Fudbalskog kluba Željezničar i Atletskog kluba Novi Grad, čime se zvanično pokreće jedinstveni sportski projekt pod nazivom Atletska ABCDa.

Edin Ćurić, Elmir Ćerimagić i Sanjin Mešić / Foto: FK Željezničar

Inovacija u bh. omladinskom fudbalu

Ova saradnja ima za cilj revolucionirati pristup kondicionom treningu mladih fudbalera kroz uvođenje atletskih metoda i vježbi u svakodnevne treninge.

Elmir Ćerimagić, dugogodišnji atletski trener i predsjednik Komisije atletičara i atletičarki Federacije BiH, objasnio je kako je došao na ideju ovog projekta:

“Dugi niz godina radim u atletici, i sve češće roditelji dolaze s istim zahtjevom – da njihovu djecu naučim pravilno trčati. Nažalost, nemoguće je ispraviti sve posljedice hipokinezije individualnim radom. Zato sam pokrenuo projekt Atletska ABCDa s trenerima mlađih kategorija FK Željezničar. Cilj je da u narednih godinu dana doeduciramo trenere o atletskim vježbama i metodama, koje će integrirati tokom svakog fudbalskog treninga kao dio zagrijavanja.

Takođe, dodao je i ovo:

“Ova zamisao omogućava djeci da konstantno rade na tehnici trčanja i razvoju atletskih vještina, što je izuzetno važno. Roditeljima je ovako lakše i pristupačnije, jer ne moraju voditi djecu na dodatne treninge. Osim toga, ovaj program djeluje i kao prevencija povreda – posebno koljena. Zanimljivo će biti uporediti rezultate ove generacije s prijašnjim, koje nisu imale ovakav pristup, i vidjeti razliku u učestalosti povreda.”

Projekat Atletska ABCDa podijeljen je u tri ključne etape. U prvoj etapi, stručnjaci iz atletike će analizirati dosadašnji rad trenera i identifikovati područja za poboljšanje. U drugoj fazi, fokus će biti na doedukaciji trenera, gdje će kroz teorijske i praktične radionice usvojiti nove atletske tehnike i metode. Treća i završna faza podrazumijeva zajednički rad s djecom, nakon čega će treneri samostalno primjenjivati naučene metode, uz povremenu podršku atletskih stručnjaka.

Brojne prednosti

Ovaj jedinstveni pristup donosi brojne prednosti, kako za djecu, tako i za trenere. Pored poboljšanja tehnike trčanja i općeg atletskog razvoja, program također doprinosi smanjenju rizika od povreda, koje su česte kod mladih sportista. Redovno testiranje djece na početku i kraju programa pomoći će u preciznom mjerenju napretka, čime će se dodatno potvrditi efikasnost ove inovacije.

Pročitajte i: “Zmajevi” večeras na popravnom ispitu u Budimpešti: Selektor Barbarez oduševljen Mađarima! POZNAT SASTAV.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS