calendar

Nedelja 8. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Je li ovo poruka za Bena: Dženifer Lopez u “osvetničkoj haljini” koja diže temperaturu “TAKO SAM POSTAO NAJBOLJI, BEZ LAŽNE SKROMNOSTI” SAŠA MIRKOVIĆ objavio sliku s Miroslavom Ilićem: “Moj brat i učitelj, ponosan sam na to” Instagram SANKCIONIRAO Zadrugu zbog “trgovine NEDOZVOLJENIM SUPSTANCAMA”? Platforma nudi LIJEČENJE za korisnike koji pretražuju taj rijaliti (FOTO) PROMIJENILA SPOL, SPREMNA DA SVIMA POMUTI PAMET: “Nisam slatka kao što izgledam” Vandali ponovo na djelu u Sarajevu: Ko je uništio klupe na Baščaršiji? ISPLIVALE PRIVATNE PREPISKE! Miona UKRALA ODJEĆU pred ULAZAK u rijaliti: “Prevareni smo”, SKANDAL ANELI U SUZAMA ZBOG JANJUŠA! Spomenula i Noru! Skandalozno priznanje! KRENULA NA PLIVANJE I NIJE SE VRATILA Pronađeno tijelo tokom potrage za ženom poznatog sportiste ŠOK NAD ŠOKOVIMA! ANELIN BIVŠI U ZAGRLJAJU VODITELJICE RIJALITIJA! Isplivala njihova INTIMNA fotografija ČLAN PRODUKCIJE BAHAT PREMA MILJANI? Isplivao video VAN KAMERA! Evo šta se dešavalo dok su Marija i Siniša u POLICIJI Očekuje nas drastična promjena vremena: Stižu kišni dani i niže temperature LAŽNI PASOŠ, LAŽNI PAPIRI… Anđela Đuričić POKUŠALA DA SAKRIJE SRAMOTU! Nakon MONSTRUOZNOG PLANA O SAMOUBISTVU, isplivali detalji NEZAKONITIH RADNJI “BOLJE DA ME DUŠICA NE VUČE ZA JEZIK! Imam FOTOGRAFIJE čime se bavi i šta radi!” Anđela Đuričić ucjenjivala i prijetila Jakovljevićevoj? ŠOK! “MUČKI SU GA TUKLI OPERISANOG OD KARCINOMA” Marija Kulić u POLICIJSKOJ STANICI: “Ležao je nepomično na podu” Selektor Barbarez poslije poraza protiv Nizozemske: Ako ćete ikoga kriviti, krivite mene Dnevni horoskop za nedjelju, 8. septembar 2024. godine: Ovan će se opariti, Djevica sumnja u partnera, a Vi?

Selektor Barbarez poslije poraza protiv Nizozemske: Ako ćete ikoga kriviti, krivite mene

Objavio: RHT
08/09/2024 9:30 AM

Barbarez poslije poraza protiv Nizozemske

Foto: V. D./Klix.ba
Foto V.D./KLix.ba

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez se oglasio poslije poraza od Nizozemske u prvom kolu Lige nacija.

Barbarez poslije poraza protiv Nizozemske

Nizozemci su slavili rezultatom 5:2, a Barbarez je istakao da je on jedini krivac za ovaj poraz “Zmajeva”.

“Nije lagana utakmica, igrali smo protiv jedne od najboljih svjetskih ekipa, teško je igrati protiv njih, ako ćete ikoga kriviti, krivite mene. Sve smo pokušali, imali smo problema na startu, nismo imali taj dodir s protivnikom da možemo agresivnije igrati pa smo mijenjali sisteme igre. Digli smo se posljednjih deset minuta, ali nismo uspjeli. Na kraju poluvremena primamo tri gola iz naših grešaka. To je nedopustivo”, rekao je Barbarez i dodao:

“Na klupi smo diskutovali, sistem više nije važan, ako nemamo taj dodir s protivnikom, ako nemamo komandu iz zadnje linije, svako sa sobom se sam borio i bilo je respekta prema Nizozemcima. Pokazali smo naprijed da znamo, dali smo dva gola, idemo nekim našim putem”.

Komentarisao je Barbarez nastupe Benjamina Tahirovića i Esmira Bajraktarevića. Tahirović prema mišljenju javnosti nije odigrao kvalitetan meč za razliku od Bajraktarevića.

Odradili smo šta smo odradili

“Vidite ovo, ja vjerujem svojim igračima, kroz njihov trening i zalaganje kao i razgovor moram donijeti neke odluke. To je igrač koji će biti jedan od glavnih nosioca u budućnosti. Imamo mi igrače koji ne igraju i to nosi svoj teret, to znamo, ali ideja je bila startati s njim i Gigovićem, odradili smo šta smo odradili, mijenjali smo sistem u drugom dijelu, pokušali smo da izgledamo bolje, bilo je odličnih faza, vraćanja rezultatskog, primili smo tri gola u produžecima oba poluvremena. Imamo lopte u nogama i primimo golove. Tu ne možete kriviti pojedinca, to su individualne greške koje ovakve reprezentacije ne praštaju”, rekao je Barbarez te dodao:

“Ima pozitivnog mnogo, pozitivno je da oni sjede u kabini i da razmišljaju o ovim stvarima te da prihvataju da je bilo grešaka. Mi nismo džaba gdje smo sada. Ima tu stvari koje ne štimaju, treba svemu vremena. Ovo je treća utakmica, 13 treninga smo imali, sve te stvari su bitne kada su ovakve stvari u pitanju. Esmir zaslužuje pohvale, trebao nam je u tom momentu da napravi kreativnu stvar, da odigra muški, da pogodi i sigurno je da će u budućnosti dobiti prostora, ali ćemo mi paziti kako se to dalje razvija, ne bih da previše dižem euforiju”.

Zmajevi će svoj put nastaviti već u utorak kada je na rasporedu utakmica drugog kola protiv Mađarske u Budimpešti.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Klix.ba/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS