calendar

Subota 7. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Preminula olimpijka koju je partner polio benzinom i zapalio POTRESNA SCENA, BORINOJ ŽENI POZLILO! Kada je vidjela ovaj prizor, jedva je ostala na nogama Selena Gomez se upisala na listu milijardera: Evo od čega je najviše inkasirala, a nije ni muzika ni gluma NA DANAŠNJI DAN ROĐEN JE SAŠA MIRKOVIĆ! Direktor i vlasnik produkcijske kuće i televizije HYPE slavi rođendan ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima kroz smijeh, mudro, bockala Elmedina: Nisam slijepa! Jana je podržava, ali… (VIDEO) Goga trpi bolove nakon nesreće: Ostao mi je urezan hladan pogled vozača koji me je udario Borina žena na KOMEMORACIJI! Riječi UTJEHE samo stižu, HYPE TV na licu mjesta (FOTO) “Što bi REKAO Bora ‘Je*iga, NE IZDRŽAH!’” Govor Miroslava Ilića na KOMEMORACIJI BORE ČORBE! (VIDEO) Dino Memić za Hype: Otkrio o čemu mašta još od djetinjstva “JELENA JESTE TUKLA IVANA MARINKOVIĆA, IMALA JE RAZLOG” Kiki Star otkrila detalje VAN KAMERA Komemoracija BORI ĐORĐEVIĆU! Mnogo FANOVA i kolega, a tu je i Miroslav Ilić (FOTO/VIDEO) SKANDALOZNA FOTKA ANELI AHMIĆ IZ PROŠLOSTI! Raskrinkano njeno pravo lice, propast će u zemlju kada vidi! Zmajevi večeras kod snažne Nizozemske kreću u prvi ciklus s Barbarezom na klupi NAPADNUTA POBJEDNICA RIJALITIJA Anita Stanojlović otkrila sve o incidentu ŠTA SE DESILO SA KĆERKOM ZDRAVKA ČOLIĆA?! Unu rijetko ko bi sada prepoznao, a svi se slažu da joj ovo nije trebalo! (FOTO) Dnevni horoskop za subotu, 7. septembar 2024: Lavu treća osoba pravi problem u ljubavi, Škorpija uspješna, a Vi?

Zmajevi večeras kod snažne Nizozemske kreću u prvi ciklus s Barbarezom na klupi

Objavio: RHT
07/09/2024 10:30 AM

Zmajevi večeras kod snažne Nizozemske

Ilustracija: A. L./Klix.ba
Ilustracija: A. L./Klix.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras na Phillips stadionu u Eindhovenu gostovati kod selekcije Nizozemske.

Zmajevi večeras kod snažne Nizozemske

Bit će to prvi test za izabranike izabranike Ronalda Koemana poslije nastupa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Zaustavljeni su u polufinalu od Engleske.

S druge strane, Zmajevi će odigrati treći meč pod vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza koji je na klupu sjeo s jasnim ciljem. To je da napravi ekipu sposobnu da se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine u SAD.

U prva dva susreta pod Barbarezovom palicom, “Zmajevi” su poraženi od velesila Engleske i Italije. A susret s Lalama je još jedan izuzetan ispit za našu nogometnu reprezentaciju.

Zvanični susret

Prethodna dva susreta su bile prijateljske utakmice naše reprezentacije, a utakmica sa Nizozemskom će biti Barbarezov prvi zvanični susret na klupi Zmajeva.

Pored Nizozemske, u grupi s našom reprezentacijom se nalaze i selekcije Njemačke i Mađarske s kojom će naša reprezentacija odmjeriti snage već u utorak u Budimpešti.

Inače, Barbarez je za ova dva susreta pozvao sljedeće nogometaše:

  • golmani: Kenan Pirić (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Osman Hadžikić (Velež)
  • odbrana: Sead Kolašinac (Atalanta), Nikola Katić (FC Zurich), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Amar Dedić (RB Salzburg), Nihad Mujakić (Partizan), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig)
  • vezni red: Rade Krunić (Fenehbahče), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Benjamin Tahirović (Ajax), Ivan Bašić (Orenburg), Dario Šarić (Palermo), Denis Huseinbašić (1. FC Koln), Dal Varešanović (Rizespor), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Holstein Kiel), Ifet Đakovac (FK TSC Bačka Topola), Esmir Bajraktarević (New England Revolution)
  • napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Stuttgart), Haris Tabaković (Hertha).

Susret u Eindhovenu će najvjerovatnije propustiti defanzivac Atalante Sead Kolašinac što će biti veliki hendikep za naš nacionalni tim.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Klix/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS