“POSTALA SAM VEGAN IZ STRAHA OD BOLESTI!” Jelena Đoković bez ove namirnice ne može da zamisli dan, u sve je dodaje!
“Postala sam vegan iz straha od bolesti!”
Jelena Đoković, supruga najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, otvoreno je govorila o prelasku na vegansku ishranu. Njeno veganstvo ima dublje korijene, a Jelena se prisjeća trenutaka kada je prvi put počela da razmišlja o zdravijoj ishrani.
– Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredijelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savjetovala da bilo šta radi iz straha. Tačnije, prvi put sam prešla na vegansku ishranu tokom posta. Kasnije, dok sam studirala. Događalo mi se da nemam novca da jedem u restoranima, pa sam iz muke bila vegan – istakla je ona.
Ipak, najveći preokret u njenom načinu ishrane dogodio se kada je postala majka.
“Postala sam vegan iz straha od bolesti!”
– Dok sam dojila, bila sam jedini izvor hrane svojoj djeci i zato sam se potrudila da moje mlijeko bude najbolje na svijetu. Svi putevi su me vodili ka tome da se zdravo hranim, ali pitanje je da li ću do kraja života ostati vegan – ističe Jelena.
Kinoa, koju Jelena često uključuje u svoje obroke, smatra se kulinarskim čudom, a ona je u domu Đokovića neizostavan dodatak jelima.
– Kinoa sadrži sve esencijalne aminokiseline potrebne za pravilno funkcionisanje organizma. Bogata je vitaminima, jača imuni sistem i pozitivno utiče na rad srca. Obiluje proteinima, vitaminom B, dijetalnim vlaknima i mineralima, što je čini idealnom za one koji žele zdravu i uravnoteženu ishranu. Takođe, pomaže u varenju, ubrzava metabolizam i doprinosi gubitku kilograma. Kada je dodate u povrće, osjetićete punoću ukusa koja se obično dobija kuhanjem mesa – objašnjava ona.
BONUS VIDEO:
Hypebih.ba/hypetv.rs/A.H.