calendar

Petak 6. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
TIJELO BORE ĐORĐEVIĆA STIGLO U ČAČAK! Rokeru će biti ispunjena posljednja želja (FOTO+VIDEO) Drama kod Sutomora: Pet osoba, među kojima i dijete, ispalo iz čamca na otvorenom moru PROMOCIJA PJESME OKUPILA ESTRADU NA JEDNOM MJESTU! Bh. estradnjaci govore za Hype NELE KARAJLIĆ OTVORIO DUŠU KOD SNEŽANE DAKIĆ! Njegova ispovijest u “Sada i ovde” nikoga neće ostaviti ravnodušnim “UZEO MI JE DIJETE, HTJELA SAM DA UMREM” Indira Radić prošla kroz pakao, sa bivšim mužem se borila za starateljstvo! BILALA I NJEGOVU VJERENICU NAPALA GRUPA HULIGANA! Brajlović do detalja opisao šta se desilo u emisiji “Mlin sa Memom”! EKSKLUZIVNO! Prepoznajete li djevojčicu s fotografije: Sada je poznata glumica i voditeljica “MISLIO SAM DA OVAJ DAN NEĆU DOŽIVJETI!” Kristijan Golubović zakasnio na vjenčanje sina, pa progovorio o snajki, evo kako je zove! PALO POMIRENJE SE ŽENOM?! Janjuš i Ena uhvaćeni na djelu, PRISUTNI IH U NEVJERICI GLEDALI! HYPE PAPARAZZO! Zuzi Zu i Bora Čorba se zaljubili na prvi pogled: ‘OVO JE MOJA ZUMRETA IZ SARAJEVA’ GOVORIO JE RODITELJIMA ŠUMSKA ČAROLIJA U SVAKOM DETALJU! Tamara Milutinović proslavila kćerki 1. rođendan! (FOTO) Kemo Hasić izborio pravnu ‘bitku’ za sina koji je suspendovan zbog pumpice za astmu: PODLACI SU PLATILI U NOVCU, ALI MORAJU PLATITI I ZA KERIMOVE SUZE Emina Tufo uskoro postaje majka, a ovo je njen muž kojeg je krila do sada Lady Gaga dramatičnim izdanjem pokorila crveni tepih Gledajte NOVU EMISIJU NA HYPE TV – KAFANA NA BALKANU! Evo šta vas očekuje u NEDJELJU (VIDEO) Priča o ex-yu biciklu koja budi emocije: NEMATI PONY BIO JE OZBILJAN HENDIKEP

TIJELO BORE ĐORĐEVIĆA STIGLO U ČAČAK! Rokeru će biti ispunjena posljednja želja (FOTO+VIDEO)

Objavio: RHT
05/09/2024 11:55 PM

Tijelo Bore Đorđevića stiglo u Čačak

Photo: Bus Plus Production/ATAImages

Tijelo Bore Đorđevića stiglo u Čačak

Kovčeg sa tijelom Borisava Bore Đorđevića stigao je večeras, 5. septembra u njegov rodni grad Čačak.

Tijelo je dopremljeno u kapelu čačanske Opšte bolnice, a preuzeli su ga prijatelj i pogrebna firma angažovana za protokol.

Legendarnom muzičaru je ispunjena posljednja želja da bude sahranjen u gradu pod Jelicom, i to u subotu 7. septembra u 14.30 na Gradskom groblju. Opelo će početi u 14h.

Sutra, 6. septembra je Dan žalosti u Čačku koji je Bora mnogo volio i pominjao gdje god da ode.

Inače, Bora Čorba održao je koncert u svom rodnom Čačku u martu 2023. godine, a riječi koje je tada izgovorio pred spektakl bile su vrlo emotivne.

Foto: Hype

– Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam prošle godine dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negdje napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku – rekao je tada Bora kroz osmijeh, pa se osvrnuo na to da bi jedna ulica u Čačku trebalo da nosi njegovo ime.

– To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Volio bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače – pričao je roker.

Čorbu su tada iz prvih redova slušali školski drugari, prijatelji, poznanici, ali i njihova djeca i unuci.

– Sada mi je teško da pričam. Želio sam da ovaj intervju dam nakon koncerta, jer tada je sve lakše. Obećavam dobru svirku. Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvijek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama – rekao je Bora dodajući da je u Čačak doveo i čika Jocu Zmaja, člana benda koji se ne viđa često.

Nova pjesma popularne rok grupe “Dve gitare”, posebno znači bendu jer ju je komponovao pokojni Miša Aleksić, basista grupe.

Sahrana u subotu u Čačku

Iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, saopštili su termin sahrane Bore Đorđevića, ali i komemoracije.

-Komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, koji se nalazi na Trgu narodnog ustanka sa početkom u 11 h. Primanje saučešća zakazano je u 13h u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14h, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta – potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka.

Grupa od nekoliko desetina mladih Čačana spontano se okupila sinoć kod takozvanog Borinog ćošeta preko puta Gradskog parka.

hypebih.ba/hypetv.rs/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS