calendar

Utorak 3. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Influenserka pomrsila konce glumcima u Veneciji: Holivudski glamur je Tamarin teren Snažno nevrijeme pogodilo dijelove Hercegovine, u Nevesinju padao grad ANITA SE HITNO OGLASILA! Trebala joj je medicinska pomoć! Evo šta je razlog, otkriveno stanje rijaliti učesnice (FOTO) Marija Kulić: Ivan se VRATIO u naš život! Miljana ne može bez rijalitija! Bebica i Zola su zle osobe! Željko Bebek: Otišao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati “Ravna ti je Jugoslavija” Skandal pred pola estrade! Zdravko Čolić “ispalio” Lepu Brenu! Pjevačica ostala šokirana Modna dizajnerica iz Banjaluke zabrinula pratitelje: Ovo će nekom okrenuti želudac HARIS DŽINOVIĆ STAO NA CRVENI TEPIH, PA “PECNUO” MELINU: Otkrio šta mu je na duši DRAGANA MIRKOVIĆ ZASJENILA ELEGANCIJOM! Prošetala crvenim tepihom i istakla: “Zaljubljenik sam u ljude i svoju muziku” “Zmajevi” odradili novi trening, Barbareza jedna stvar posebno raduje Drama u Splitu: Veliki požar na benzinskoj pumpi, poginula jedna osoba RANI RADOVI ANELI AHMIĆ! Šok objava, ne liči na sebe: ”Usne dvije linije, a jagodice nema”(FOTO) BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA: Posvetio joj je pjesme od kojih je jednu doživjela kao STRAŠNU OSVETU! KOME JESEN DONOSI UNAPRIJEĐENJE I POVEĆANJE PLATE: Stiže vrijeme obilja i VELIKE promjene za ove horoskopske znakove! “U SEDMOM MJESECU TRUDNOĆE DOLAZE DA TE HAPSE ZBOG KRIMINALNIH RADNJI” Asmin iznio stravične optužbe na Anelin račun, SKANDAL KAKVO STE IMALI DJETINJSTVO? Šta ste sanjali da vas čeka kad porastete? Poslušajte odgovore Sarajlija

BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA: Posvetio joj je pjesme od kojih je jednu doživjela kao STRAŠNU OSVETU!

Objavio: RHT
03/09/2024 8:00 PM

BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA: Posvetio joj je pjesme od kojih je jednu doživjela kao

Njegove pjesme obilježile su mladost mnogih generacija, a njegov glas ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana. Ovih dana bije bitku za zdravlje i mi mu želimo brz oporavak, a danas ćemo vam ispričati priču o ženi koja je bila inspiracija za neke od njegovih čuvenih pjesama.

BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA/Foto: printscreen

Maja Jovanović, nekadašnja vjerenica Bore Đorđevića, prisjetila se u jednom intervjuu kako su se ona i Bora zaručili, zašto je raskinula zaruke i kako su nastale pjesme „Sretan put pišo moja mala“ i „Dva dinara druže“.

U dokumentarnom filmu „Dozivanje anđela,“ koji se bavi poviješću jedne od najpoznatijih rock grupa na ovim prostorima, Maja je otkrila da su Bora i ona večer prije njegovog odlaska u vojsku odlučili da se vjere.

“Jedino čega se ja sjećam kao trenutka je da se ja budim ujutro, moj brat dolazi u sobu i ja mu kažem – e znaš šta, ja sam se zaručila. Čini mi se da je to urađeno s onim od ključeva… ono što povezuje ključeve, e to je trebalo da izigrava prsten. On je sutradan otišao u vojsku i mi smo nadalje krenuli da se dopisujemo”, rekla je Maja u tom dokumentarnom filmu.

Foto: printscreen

Prisjetila se i jedne fotografije na kojoj su ona i Bora.

Nekoliko sličica

“Tih nekoliko sličica koje imam, baš sam to pogledala prije neki dan… e sad jedna od fotografija je da ja stojim sa strane i gledam u Boru koji je u vojničkoj uniformi, nasmijan i onako lijep kakvim ga je Bog dao, a pored njega su neke dvije djevojčice. One su tu došle, vidjele su zvijezdu. Ej došao u Doboj neko ko je snimio ploču. I vidim se ja na toj slici kako gledam sve to nekim strašnim pogledom. Ja se zaista toga ne sjećam. Ali eto takva je situacija bila”, ispričala je ona.

Bora je mnoge svoje pjesme napisao dok je bio u vojsci. Među njima je i jedna od najpoznatijih, „Dva dinara druže“, koja je nastala kao odgovor na raskid veze s Majom.

„Planirali smo vjenčanje, dogovarali smo čak i imena za djecu. Ali u jednom trenutku shvatila sam da ne mogu živjeti takav život. Raskinuli smo telefonom ili pismom, više se ne sjećam. Nikad se više nismo vidjeli. “Kad je napisao “Dva dinara druže”, raznježila me. A kad sam čula da je obznanio pjesmu “Sretan put pišo moja mala”, skamenila sam se. Pisao je da sam imala prljavu intimu, ko mi je otac, obznanio gdje živim. To je stvarno bio šok”. U toj pjesmi je eksplicitno spomenuo mog oca, generala, i napisao da sam dobila sve što sam htjela. To je za mene bio užas. Bila sam tako bijesna da sam ga mogla ubiti“, rekla je Maja.

Pjesma „Sretan put pišo moja mala“ mnogima je obilježila adolescenciju, dok je Maji ostavila gorak okus. Bora Đorđević danas živi u Sloveniji, gdje je sa suprugom Dubravkom našao mir i sreću dok nisu nastupili zdravstveni problemi s kojima se bori. Vjenčali su se 2016. godine na grčkom otoku Santorini.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/lepotesrbije.alo.rs/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS