calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
STRAVIČNO! Radnik pekare ŠAMARA ŽENU NA ULICI! Procurio snimak nasilja GORŠTAK I KOMŠIJE ISPRIČALI SVOJU PRIČU! Kristina samo želi Jovanov zagrljaj, a šta DOKTORI KAŽU? Bred Pit sa djevojkom Ines de Ramon na crvenom tepihu na ovogodišnjoj Veneciji STANIJA ZANIJEMILA OD ŠOKA! Evo gdje je Asmin otišao, u jeku skandala o raskidu, Durdžić se odlučio na ovo! ON MI GOVORI KAKO ME JANA I FATIMA OGOVARAJU! MEMU NE SMIJE VIDJETI DA SE NE PREPADNE! Elmedin pokazao papagaja Zmajevi se okupili u Ajndhovenu, Barbarez poručio: “Nismo došli biti sparing partner” Prije 17 godina napustio nas je Safet Isović: KAKO SE SAJO POSTIDIO ŠTO PJEVA SAM O SEBI “DOBRO SAM PROŠLA” Prvo oglašavanje Goge Sekulić nakon što ju je udario automobil! HEJTERI, BUJRUM NA DOMAĆI NAJBOLJI SOK I PEKMEZ! Elmedin je široke ruke! FATIMA MIJEŠAJ! Savršen izlazak Nives Celzijus iz vode: Nekima se zavrtjelo u glavi zbog ovog snimka Moje dijete će izabrati svoj put! Bog je imao bolji put za mene! KADA SAM RAZBIO GLAVU, TADA SU SIHRE ? ŠTA SARAJLIJE MISLE O CIJENI VOĆA I POVRĆA? Bitno je da ima, a što sam jela 2 banane, sad ću jednu! Alen Islamović kaže da prima užasne prijetnje nakon splitskog koncerta: ‘Ja sam samo Bregovićev zaposlenik‘ MAJA I FILIP CAR KONAČNO UHVAĆENI?! Isplivale TAJNE PORUKE, Stanislav će doživjeti nervni slom, SKANDAL! LOŠE VIJESTI ZA TEODORU I BEBICU nakon ljekarskog pregleda Trojica Sarajlija bježeći od dvije Brazilke pala u ruke policiji

Alen Islamović kaže da prima užasne prijetnje nakon splitskog koncerta: ‘Ja sam samo Bregovićev zaposlenik‘

Objavio: RHT
02/09/2024 5:21 PM

Alen Islamović prima užasne prijetnje nakon splitskog koncerta

Nakon što je na koncertu u Splitu Alen Islamović s grupom Bijelo dugme otpjevao pjesmu “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” dok ga je publika u glas pratila, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara podnijela je prijavu protiv organizatora te traže da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Alen Islamović prima užasne prijetnje nakon splitskog koncerta/Foto: hype

O svemu se oglasio i pjevač za Klix.ba koji kaže kako im nije bila namjera nikoga uvrijediti ni provocirati.

“Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi ‘Bijelo dugme‘ koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta”, kazao je Islamović.

Zastave

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.

“Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila u tom opusu pa i ta pjesma ‘Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo‘. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena”, dodao je.

Nakon što je u medijima objavljena vijest da Udruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gdje s porodicom živi godinama, pjevač nam kaže da dobiva užasne prijetnje.

“Prijetnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju porodicu. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović. Normalno svi oni koji su bili u Splitu njih 12-15.000 na koncertu. Prijetnje i psovke i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put. Ali ipak ja ih skupljam neka se nađu ne dao Bog ako se šta desi”, zaključio je Islamović.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/slobodnadalmacija.hr/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS