calendar

Petak 30. Avgust, 2023

Voda iz lokalnih banjalučkih vodovoda nije ispravna

Objavio: RHT
30/08/2024 1:00 PM

Voda iz banjalučkih vodovoda nije ispravna

I nakon ponovljene analize uzorka vode iz lokalnog banjalučkog vodovoda “Verići”, ponovo je utvrđen povećan broja koliformnih bakterija i prisustva enterokoka.

Foto: Pixabay 

Zbog toga će Inspekcija za hranu nastaviti danas kontrolu ispravnosti vode za piće na području grada Banjaluka.

Voda iz banjalučkih vodovoda nije ispravna

“Pored ovog uzorka, kao neuredan ocijenjen je i uzorak iz lokalnog vodovoda ‘Subotica’. Takođe zbog povećanog broja bakterija i prisustva enterokoka.”, naveli su iz Inspektorata Republike Srpske.

S obzirom na to da je u izvještajnom periodu za juni i juli, nakon ispitivanja ispravnosti vode lokalnih vodovoda na području Banjaluke utvrđena neispravnost u Verićima i Subotici, te da su i nakon preporučenih pojačanih higijensko-epidemioloških mjera i tretmana u preradi i dezinfekciji vode rezultati i dalje neuredni, nadležna inspekcija je ocijenila da postoji potreba za hitnim preduzimanjem mjera.

“U toku dana po nalogu inspekcije izvršiće se ponovno uzorkovanje vode iz navedenih lokalnih vodovoda. Uz prisustvo inspektora, kao i iz nekoliko drugih lokalnih vodovoda. U cilju preventivnog djelovanja i zaštite zdravlja stanovništva, nadležna inspekcija je u narednom periodu planirala kontrole i ostalih lokalnih vodovoda na regiji Grada Banjaluka.”, ističu iz Inspektorata RS.

Moguć prekid vodosnabdijevanja u centru Sarajeva, ali i na Bjelašnici i Igmanu

Pročitajte i: Moguć prekid vodosnabdijevanja u centru Sarajeva, ali i na Bjelašnici i Igmanu.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima

Foto: ViK Sarajevo

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova. Kao i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega može doći do prekida snabdijevanja vodom u niz sarajevskih ulica:

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS