calendar

Nedelja 25. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“BOLESTAN JE, ŠALJE LJUDE ISPRED MOJE ZGRADE, MUČI ME!” Drama ispred Jeleninog doma, hitno se oglasila, evo kakav PAKAO se odvija PONOVO ZAJEDNO NA MJESTU ZLOČINA? Ko je kriv za brodolom, a ko će prvi reći izvini? ZVEZDAN SLAVNIĆ OTVORENO! ŽELIMO VRATITI DJECU! Kako žive Marko i Divna DNK SKANDAL! IVAN OBJAVIO JAVNO JELENINE GOLE FOTKE! Otvorio privatnu galeriju, pa poručio: “Za sve koje hoće njene, nastavljamo..” Fatima razbija po kuhinji! Put do Sultanovog srca je preko trbuha! Aneli sa NJIM u provodu?! Sada je sve jasno Janjuš je svo vrijeme imao razlog za strah! NISAM PROMIJENIO VJERU ZBOG DALILE! HAOS U STUDIJU! Dejan i Vesna u KLINČU BOL, LJUBAV I ŽIVOT? DANE I KRISTINA ROMANSA KOJA CIJEPA SRCE? Šok ispovijest Vesna Rivas kod Dejana Dragojevića: PROMIJENIO SI VJERU I REKLA SAM TI DA ĆE TI SE BALKAN SMIJATI! Da si me slušao ne bi bio sluga! MILJANA I MAJKA HAOS NA ULICI? Šta se dešava? LJUBAV JE KRIVA? Ivan vrišti (Hype Paparazzo) MAJKA KIKE ĐUKIĆ OTVORILA PANDORINU KUTIJU? Nije bilo samoubistvo?! “MUVAJU ME OŽENJENI!” Milica Todorović šokirala izjavom! Sve iznijela JAVNO! Život sa dvije žene! Elmedin otjerao Janu od stola? Pišu joj udvarači? (FOTO/VIDEO) Ben Aflek brzo zaboravio Dženifer Lopez, vrijeme provodi sa novom djevojkom OVO SU NAJSTARIJI I NAJVEĆI LUKSUZNI BRENDOVI NA SVIJETU! Neki od njih traju više od 100 godina! Muškarci u BiH među najvišima na svijetu

Muškarci u BiH među najvišima na svijetu

Objavio: RHT
25/08/2024 2:30 PM

Muškarci u BiH među najvišima na svijetu

Najviši su Holanđani, a potom Belgijanci

Prosjećna visina muškarca. Screenshot

Prema najnovijim podacima o prosječnoj visini muškaraca po zemljama, građani Bosne i Hercegovine se nalaze među najvišima na svijetu, objavljeno je na stranici World of statistics.

Muškarci u BiH među najvišima na svijetu

Na listi najviših naroda, Bosna i Hercegovina naime zauzima treće mjesto s prosječnom visinom muškaraca sa 182,1 centimetar. Najviši su Holanđani s prosječnom visinom od 183,8 centimetara, a zatim slijede Belgijanci sa 182,2 centimetra.

Na četvrtom mjestu su Crnogorci s prosječnom visinom muškaraca od 182 centimetra.

Peto mjesto dijele Danci i Norvežani s prosječnom visinom od 181,4 centimetra, dok su građani Srbije na šestom mjestu, s prosječnom visinom od 181,3 centimetra. Hrvatska s Njemačkom dijeli sedmo mjesto s prosječnom visinom sa 181 centimetar.

S druge strane, među najnižim evropskim nacijama, prema prosječnoj visini muškaraca, nalaze se Portugalci sa 171,4 centimetra, Slovaci sa 177,9 centimetara, Mađari sa 176,9 centimetara, Bugari sa 176,6 centimetara i Grci sa 176,8 centimetara.

Najnižu prosječnu visinu na svijetu imaju muškarci u Vijetnamu, s prosječnom visinom od 164,4 centimetra.

Ovi podaci su prikupljeni na osnovu različitih antropometrijskih studija i anketa koje su sprovodile međunarodne zdravstvene i istraživačke institucije, uključujući Svjetsku zdravstvenu organizaciju, kao i nacionalne agencije za zdravlje i statistiku.

BONUS VIDEO:

avaz/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS