calendar

Nedelja 25. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“BOLESTAN JE, ŠALJE LJUDE ISPRED MOJE ZGRADE, MUČI ME!” Drama ispred Jeleninog doma, hitno se oglasila, evo kakav PAKAO se odvija PONOVO ZAJEDNO NA MJESTU ZLOČINA? Ko je kriv za brodolom, a ko će prvi reći izvini? ZVEZDAN SLAVNIĆ OTVORENO! ŽELIMO VRATITI DJECU! Kako žive Marko i Divna DNK SKANDAL! IVAN OBJAVIO JAVNO JELENINE GOLE FOTKE! Otvorio privatnu galeriju, pa poručio: “Za sve koje hoće njene, nastavljamo..” Fatima razbija po kuhinji! Put do Sultanovog srca je preko trbuha! Aneli sa NJIM u provodu?! Sada je sve jasno Janjuš je svo vrijeme imao razlog za strah! NISAM PROMIJENIO VJERU ZBOG DALILE! HAOS U STUDIJU! Dejan i Vesna u KLINČU BOL, LJUBAV I ŽIVOT? DANE I KRISTINA ROMANSA KOJA CIJEPA SRCE? Šok ispovijest Vesna Rivas kod Dejana Dragojevića: PROMIJENIO SI VJERU I REKLA SAM TI DA ĆE TI SE BALKAN SMIJATI! Da si me slušao ne bi bio sluga! MILJANA I MAJKA HAOS NA ULICI? Šta se dešava? LJUBAV JE KRIVA? Ivan vrišti (Hype Paparazzo) MAJKA KIKE ĐUKIĆ OTVORILA PANDORINU KUTIJU? Nije bilo samoubistvo?! “MUVAJU ME OŽENJENI!” Milica Todorović šokirala izjavom! Sve iznijela JAVNO! Život sa dvije žene! Elmedin otjerao Janu od stola? Pišu joj udvarači? (FOTO/VIDEO) Ben Aflek brzo zaboravio Dženifer Lopez, vrijeme provodi sa novom djevojkom OVO SU NAJSTARIJI I NAJVEĆI LUKSUZNI BRENDOVI NA SVIJETU! Neki od njih traju više od 100 godina! Muškarci u BiH među najvišima na svijetu

Građani Alipašinog Polja ponovo u strahu: Pogledajte slike nasilnog komšije, uputili novi apel!

Objavio: RHT
23/08/2024 11:00 PM

Građani Alipašinog Polja ponovo u strahu

Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje su ponovo u strahu nakon što je jedan nasilni komšija Jasmin I. išarao zid u haustoru s porukom “Allah je najveći”.

Građani Alipašinog Polja ponovo u strahu/Foto: Facebook

-Znate da je ubistvo žene na Ciglanama počinila osoba koja je ima duševne poteškoće?

Zamislite da živite pored takve osobe i da se bojite za sopstveni i život porodice. Naše komšije nakon što su očistile nered iza takve osobe sada preživljavaju nove traume i ovaj put strahove. Policija dođe i uradi svoj dio posla, a ostali zašute i tu je naš sistem propao.

Bojimo se svoje živote i živote svoje djece! Jesmo li bitni nekome?

Molim svoje prijatelje i pratioce da djele objavu, da se zaustavi osoba kojoj je očigledno potrebna pomoć. Svo naselje je išarano od strane jednog lica. Je ‘l moramo biti statistika i crna hronika. U kojoj će stajati naša imena i dvije tri ljepe rečenice koje nećemo imati priliku da pročitamo?

Sistem ne postoji. On je uništen i sve što možemo je pisati javno neće li doći do onih do kojih treba. Institucionalno zakazivanje i zanemarivanje duševno bolesne osobe uzrokuje rak ranu našeg društva.

Dijelite objavu zbog naših komšija jer ovo mora prestati i zakon se koliko danas mora mijenjati. Jel moramo biti statistika i crna hronika? Mislim da ni tada ne bi ništa poduzeli i borili se da dobijemo novi zakon. Zakon o prisilnoj hospitalizaciji se mora uvesti – uputili su apel građani i traže reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Inače, stanari ulice Nerkeza Smailagića 13 u sarajevskom naselju Alipašino Polje uputili su apel već duže od tri godine pokušavaju riješiti problem s nasilnim komšijom koji živi na posljednjem spratu ove zgrade.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS