calendar

Četvrtak 29. Maj, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
TAMARA ĐURIĆ NIŠTA NIJE JELA 17 DANA – LJUDI ZABRINUTI ZA NJU! Starleta pored ovoga radi još jednu stvar! Ovo su najčešći razlozi raspada brakova Želi da mu dijete odgaja neškolovana konob*rica: Stefani se naoštrila na Munju, Gastoz priznao da VRI od BIJESA, pa zajedno najavili HAOS MILJANA KULIĆ SE POMIRILA SA DEČKOM KOJI JE ISTI ZOLA! Pomiješao je ulje i vodu: Karić proglasio Gastoza za glavnog folir*nta, pa Ena ud*rila na vezu Luke i Aneli Počela da mu smeta!? Marko otkrio da ga jedino Sanja nervira u kući, ubijeđen da nemiri nikad neće prestati MAJI MARINKOVIĆ SILIKON IZ ZADNJ*CE OTIŠAO NA KUK! Starleta se skin*la, pa šokirala sve SVOJIM IZGLEDOM! Bila bi to dugogodišnja veza: Sofija otvorila dušu, pa priznala da li bi bila u ljubavnoj romansi sa jednim učesnikom, Sanja je dočekala na novo pon*ženje! Predstava Konačari na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo Haos u najavi! Matora objelodanila kompletne informacije o Gastozovim dugovima, on je jednim pitanjem MATIRAO! Mića ispalio raf*l uvr*da na Gastoza, tvrdi da je na sve spreman zarad POBJEDE, Karić ga podržao, pa udar*o na vezu sa Anđelom! OVO JE NOVI DEČKO MINE KOSTIĆ: „Moj san o idealnoj ženi se ostvario nakon 20 godina“ Damir Džumhur razbio favorizovanog Francuza na Rolan Garosu i zakazao meč protiv Alkaraza! Bolovi u vratu i leđima: Riješite ih se uz ove 4 vježbe Šok nad šokovima: Filip Car vozio Maju magistralom i pišt*ljem p*cao u znakove na putu! Taki objelodanio jezive detalje, ovo je cijela istina On je lud za ženama, a sad… Ivan razvezao jezik o Gastozu, detaljno opisao energiju između njega i Anđele pa je uporedio sa Nenadovom bivšom!

DOMAĆI KROASANI: Toliko mekani da se tope u ustima! (RECEPT/VIDEO)

Objavio: RHT
12/01/2022 9:00 AM

Meki, nežni, vazdušasti kroasani, tope se u ustima… Kroasani napravljeni kod kuće mogu isto tako da budu veoma meki i ukusni, a možete i da ih filujete po svom ukusu, na primer čokoladom ili džemom.

Foto:Printscreen

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 300 ml mlakog mleka
  • 50 g topljenog putera
  • 670 g brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 1 kašičica soli

Priprema:

  • U posudu razbiti dva cela jaja, dodati šećer, toplo mleko, otopljeni puter i sve dobro promešati, pa dodati brašno, kvasac i so.
  • Sve sastojke dobro umesiti dok ne dobijete homogenu smesu i pustiti da odstoji 90 minuta.
  • Nakon toga testo ponovo premesiti i podeliti u dva dela.
  • Ravnomerno ga razvući oklagijom, premazati rastopljenim puterom i iseći na jednake trouglove.
  • Svaki od njih lagano raseci nožem uzdužno samo po ivici i zatim zaviti u kiflice.
  • Isti postupak ponovite s drugom polovinom testa.
  • Poređajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i ostavite da odstoje 25 minuta.
  • Pre pečenja ih premazati smesom od jednog žumanca i malo mleka.
  • Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći 20 minuta.
  • Kada budu gotovi dok su još topli premazati topljenim maslacem.

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS