calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Aneli potpuno slomljena: Srceparajućom porukom rasplakala mnoge Zola potkačio takmičara rijalitija: Nasilnik ide na žensko! “UŽAS” BIVŠI UČESNIK RIJALITIJA DUŽAN KAMATARIMA! Ovo je krio od početka! 30. SFF – Oskarovac Kord Džeferson: Volim Sarajevo, imam puno bliskih prijatelja iz BiH “MOJE DIJETE ĆE UMRETI!” Žena gorštaka Daneta sa Golije MOLI ZA POMOĆ I ŽIVOT: “Neće da ga vode na operaciju” Maja poduzela hitne mjere zbog Filipovog odnosa sa Aneli: “Iz kompleksa i sujete ima potrebu da se dokazuje” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima pobjegla iz Gornje Višnjice!? Jana i Elmedin se spremaju da prave bebu! NAMAZALI SE ULJEM I … (VIDEO) Bosna i Hercegovina na udaru nevremena: Pratite kretanje olujnih oblaka 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA ŠOKANTAN PREOKRET! Stanija uhvaćena sa Asminom nakon špekulacija o raskidu (FOTO) Danis Tanović: Ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se tiče mene i bosanskog filma ONI SU VRATILI OSMIJEH SAMIRU: “Danas je već malo bolje, juče je bilo dosta konfuzije” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Spremna za švaleraciju?! Fatima bježi u Zenicu da se vidi sa švalerom!(VIDEO) STANIJA OSTAVILA ASMINA?! Isplivao ŠOKANTAN dokaz Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo” KONAČNO OTKRIVENA ISTINA Evo da li je Anitin i Matorin brak bio lažan!

30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA

Objavio: RHT
17/08/2024 8:00 PM

Premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA

U okviru Takmičarskog programa – igrani film 30. Sarajevo Film Festivala večeras se u Narodnom pozorištu Sarajevo prikazuje evropska premijera OBITELJSKA TERAPIJA rediteljIce Sonje Prosenc.

Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA
Foto: SFF

Film je svjetsku premijeru imao na Tribeca Film Festivalu…

Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA

Obitelj slovenačkih novobogataša živi u staklenoj kući i oko sebe širi energiju ravnodušne superiornosti. Njihov život služi kao satirična pozadina za duhovitu obradu premise Pasolinijevog filma TEOREMA: Mladi stranac useljava se u dom jedne obitelji, narušava obiteljsku dinamiku i razotkriva njihove disfunkcionalne odnose. Kao i haos koji se kriju ispod površine njihovog života.

Kroz priču o jednoj obitelji, ovaj tragikomični film propituje aktuelne društvene probleme.

Režija potpisuje Sonja Prosenc.

Uloge u filmu timače: Borja Repe Novak, Ana Đurić, Kristoffer Joner, Alexis Matera, Aliocha Schneider, Mila Bezjak, Marko Mandić, Katarina Stegnar, Judita Franković Brdar, Jure Henigman.

Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo”

Pročitajte i: Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo”.

U znak priznanja za njegovu izvanrednu podršku Sarajevo Film Festivalu i lokalnoj filmskoj produkciji, Christof Papousek, suvlasnik Constantin Film-Holdinga te finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, dobit će Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu.

Christof Papousek dobit će Počasno Srce Sarajeva  na 30. Sarajevo Film Festivalu
Foto: SFF

„Čast mi je biti dio porodice sa Srcem Sarajeva – jer i ja imam srce za Sarajevo.“, rekao je Papousek, čija je veza s gradom i Festivalom dugotrajna i plodonosna.

Uspješno partnerstvo između Sarajevo Film Festivala i Cineplexx kino grupe traje više od desetljeća. Multipleks Cineplexx Sarajevo lokacija je 30. Sarajevo Film Festivala s najvećim brojem kino dvorana na jednom mjestu.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS