calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA ŠOKANTAN PREOKRET! Stanija uhvaćena sa Asminom nakon špekulacija o raskidu (FOTO) Danis Tanović: Ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se tiče mene i bosanskog filma ONI SU VRATILI OSMIJEH SAMIRU: “Danas je već malo bolje, juče je bilo dosta konfuzije” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Spremna za švaleraciju?! Fatima bježi u Zenicu da se vidi sa švalerom!(VIDEO) STANIJA OSTAVILA ASMINA?! Isplivao ŠOKANTAN dokaz Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo” KONAČNO OTKRIVENA ISTINA Evo da li je Anitin i Matorin brak bio lažan! Oglasila se policija o pronalasku tijela prilikom gašenja požara na Trebeviću POTRESNA ISPOVIJEST ŽENE GORŠTAKA SA GOLIJE Muž i svekrva su me TROVALI i uništili 80% crijeva! Uzeli su mi bolesnog sina! Koliko daleko ”hvata” radar za mjerenje brzine? Elmedin kuha za svoje žene “Dosta su se mučile!” Njih dvije pustile suzu radosnicu! Scena koja je obilježila otvaranje SFF-a: Glumci prošetali bosanskim ćilimom držeći se za ruke IMALA ODNOS S DVA MUŠKARCA PRED KAMERAMA! Rijaliti talmičarka na rubu srama: Ostat ćeš upamćena po trojci u tuš kabini! Ilon Mask iznenadio videom: Njegov ples s Trampom pogledalo 120 miliona ljudi Elmedin rekao Jani da hoće da joj pravi djecu! Fatima prevrće očima i pije kafu kao da je posljednja!

Koliko daleko ”hvata” radar za mjerenje brzine?

Objavio: RHT
17/08/2024 3:30 PM

Koliko daleko hvata radar?

Ako vidite kameru za brzinu ili laserski pištolj, obično brzo pustite gas, ali već može biti prekasno. Zato smo provjerili koliko daleko ”hvata” radar?

Foto: S.P.

Laserski uređaji imaju različitu udaljenost na kojoj se aktiviraju, odnosno udaljenost na kojoj će snimiti prebrzu vožnju.

Kako piše ATV, u nekim slučajevima to je mnogo ranije nego što vozači vjeruju, zato ponekad može biti prekasno kada uočite kameru za brzinu.

U zavisnosti od uređaja, u Njemačkoj se brzina može bilježiti i do 1.000 metara od lokacije gdje se nalazi kamera. Uvijek se, naravno, preporučuje da vozite u skladu sa propisima – bezbjednije je, a i štedi novac.

Što se tiče asortimana, katalog uređaja u Njemačkoj sadrži osam modela, prenosi “e-fahrer.de”.

Koliko daleko hvata radar?

U zavisnosti od uređaja, mogu da bilježe prekoračenje brzine na udaljenosti do 1.000 metara:

Multanova MU VR 6FAFB – do 15 metara

Multanova MU VR 6F – tri do 40 metara

Eco EC 1.0 – do 18 metara

Eco μP 80 – do 25 metara

LaserPatrol/TraffiPatrol – 30 do 500 metara

Rigel LR90-235/P – 30 do 500 metara

Rigel FG21-P – 30 do 1.000 metara

Traffipax speedoPhot – do četiri trake i do 45 metara

Čitajte i BIO SAM S OŽENJENIM GLUMCEM Uroš Stanić sve priznao, više ne želi šutjeti!

Uroš Stanić otkrio je tajne iz svog života i šokirao određenim priznanjima.

Stanić se javno deklarirao kao homoseksualac, a sada je gostujući u jednoj emisiji otkrio brojne pikanterije iz svog života.

Naime, Uroš je otkrio da je dobivao nepristojne ponude od mnogih oženjenih muškaraca. Među njima je bilo i onih s javne scene.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/katera.news/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS