calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MAJA MARINKOVIĆ ZAPALILA U ZAGREB NAKON SVAĐE! Na taksi potrošila 500 eura, Stanislavu upala u kuću u cik zore Evo šta se događa s Melinom nakon razvoda od Harisa Džinovića: Zanijemićete od šoka, a ovo prezime sada nosi HITNO HOSPITALIZIRAN PJEVAČ! Zaražen opasnim virusom: “Nekoliko puta sam padao u nesvijest, nisam znao ni kako se zovem” ŠAMARAO JU JE PRED CIJELIM AUTOBUSOM! Nakon strašnog premlaćivanja oglasila se Tara Simov – JEZIV SNIMAK ISPLIVAO U JAVNOST! BIO SAM S OŽENJENIM GLUMCEM Uroš Stanić sve priznao, više ne želi šutjeti! Majmunske boginje bliže nego ikada: Evo šta trebate znati o ovom virusu UZNEMIRUJUĆ SNIMAK NASILJA! Nakon žestokog sukoba, muškarac udario ženu u glavu usred autobusa u Beogradu! OVDJE SU ODRASLI ĐOLE I GAGI ĐOGANI! Djetinjstvo su proveli u trošnoj kući u ovom naselju, a evo šta su komšije rekle za njih! “U dugovima sam! Liječio sam se od kocke!” Miki Đuričić otkriva da li se vraća u rijaliti?! “VOZIO POD UTICAJEM ALKOHOLA, DAO LAŽNI ISKAZ!” Policija se oglasila povodom saobraćajke Tonija Bijelića, skandalozni detalji! ŠOK! JANJUŠ SE DIREKTNO OBRATIO ANELI?! Slomio se i iznio šta mu je na duši, nije mogao više da izdrži! Tarik Filipović sa bosanskog ćilima: Srce Sarajeva se osjeti na svakom koraku Fatima sve radi sama, ruke joj drhte, a Elmedin i Jana gledaju filmove i uživaju u ljubavi! ANELI I BIVŠI RIJALITI UČESNIK NAPRAVILI HAOS! Nastala drama, sve snimili! REAGOVALO OBEZBJEĐENJE Trideseti Sarajevo Film Festival je počeo! Evo ko je sve od poznatih ličnosti prošetao crvenim tepihom, a on je dobio nagradu IAKO JE DRUGA NAJBOGATIJA OSOBA NA PLANETI: I Džef Bezos je plaćao kiriju

Izmijenjen režim saobraćaja za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala

Objavio: RHT
15/08/2024 12:30 PM

Izmijenjen režim saobraćaja

Privremena izmjena režima saobraćaja važi za ulice: Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Čemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića.

Foto: SFF

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju građana i umjetnika “Obala Art Centar Sarajevo” za privremenu izmjenu režima saobraćaja.

Izmijenjen režim saobraćaja

Privremena izmjena režima saobraćaja važi za sljedeće ulice: Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Čemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića. Radi održavanja Sarajevo Film Festivala (SFF).

U periodu od 16. do 23.08.2024. godine u terminu od 17 do 24 sata i od ponoći do 2 sata. Kao i dana 24. 8. 2024. godine vremenskom terminu od 00:00 sati do 2 sata važi potpuna obustava saobraćaja i parkiranja vozila. Osim vidljivo označenih i/ili najavljenih vozila organizatora, i vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH u sljedećim ulicama:

Zelenih beretki – na dijelu od raskrsnice s ulicom Ćumurija do raskrsnice s ulicom Gimnazijska.

Branilaca Sarajeva – od raskrsnice s ulicom Gimnazijska do raskrsnice s ulicom Kulovića.

Ćemaluša – na dijelu od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

Ćumurija – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice s ulicom Zelenih beretki (Omogućava se ulazak/ izlazak korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija, kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina bana).

Radićeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

Potpuna obustava

U periodu od 13. do 24. 8.2024. godine potpuna obustava saobraćaja i parkiranja vozila bit će na snazi u ulici Franca Lehara. Na dijelu od ulaza na parking površinu s desne strane u smjeru kretanja vozila do ulaza na parking površinu hotela Holiday. Uz uslov osiguranja izlaska vozila iz podzemne garaže tržnog centra ALTA u suprotnom smjeru (obavezna asistencija pripadnika MUP-a KS).

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja KS, privremenu izmjenu režima saobraćaja treba provesti na sljedeći način:

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS.

Zabranjuje se parkiranje u ulici Branilaca Sarajeva za vrijeme odobrene izmjene režima saobraćaja kompletnom dužinom saobraćajnice.

Parkirana vozila

Za vrijeme izmjene režima saobraćaja zabranjuje se parkiranje u ulici Zelenih beretki kompletnom dužinom saobraćajnice.

Parkirana vozila na mjestima privremene izmjene režima saobraćaja ukloniti putem intervencije pripadnika MUP-a i angažovanjem nadležnih vučnih službi KJKP “Rad”.

Alternativni pravci kretanja na dijelu potpune obustave saobraćaja su saobraćajnice koje se ukrštaju s dionicama trase kretanja učesnika.

Vršiti povremena propuštanja ranije parkiranih vozila radi izlaza prema alternativnim pravcima kretanja sa svih parking površina. Čiji su priključci u spoju sa ulicama u kojima je na snazi izmijenjeni režim saobraćaja.

* Taxi štand u ulici Branilaca Sarajeva u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta” Sarajevo za vrijeme izmjene režima saobraćaja dislocirati na mjesto autobuskog stajališta. Naspram ulice Šenoina.

Taksi štand

Radi sigurnog odvijanja saobraćaja, u odobrenom periodu, potrebno je izvršiti privremeno izmještanje terminala “Dom Armije”. Kao i osigurati prisustvo nadležne službe svih operatera JGPP. Koji će vršiti izmjenu režima linijskog javnog gradskog prijevoza u skladu s ovim rješenjem.

Taksi štand u ulici Zelenih beretki premjestiti na prvi susjedni taksi štand koji nije obuhvaćen privremenom izmjenom režima saobraćaja.

Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator manifestacije je dužan ukloniti potrebne rekvizite za održavanje manifestacije. I dovesti saobraćajnice u prethodno stanje.

Pročitajte i: Objavljen Masterclass program 30. Sarajevo Film Festivala.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS