calendar

Sreda 14. Avgust, 2023

U Sarajevu uhapšen 22-godišnjak, zaplijenjen kilogram droge

Objavio: RHT
14/08/2024 11:20 AM

U Sarajevu uhapšen 22-godišnjak, zaplijenjen kilogram droge

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a slobode je lišen 22-godišnji D.M. iz Sarajeva

Foto:Klix

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli su akciju kodnog naziva “Target” s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa drogama.

Prilikom pretresa D.M. (2002), nastanjenog u Sarajevu, pronađena su i oduzeta dva pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase cca 1000 grama.

U Sarajevu uhapšen 22-godišnjak, zaplijenjen kilogram droge

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a slobode je lišen 22-godišnji D.M. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS. 

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Čitajte i:“Tropske vrućine u BiH: Temperature iznad 40 stepeni, izdato crveno upozorenje

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine i sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40, lokalno i do 42 stepena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS