calendar

Sreda 14. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Žestoka rasprava Pešića i Đokovića: Šta je iznerviralo Novaka, zbog čega mu se Kari pravdao ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana uzjahala Elmedina i zavalila mu šamarčinu: Ne može se obuzdati (VIDEO) “OPADALA MI JE KOSA, primala sam 16 INFUZIJA DNEVNO” Nela Vidaković o OGROMNOJ BORBI sa vantjelesnom oplodnjom KAČAVENDA BLOKIRALA DRUŠTVENE MREŽE EKSPLICITNOM FOTOGRAFIJOM! Isplatilo joj se brukanje na OI: Katastrofalan nastup donijeće joj milione dolara SVE JE SPREMNO ZA AVIONDŽIJE! Rediteljka Suzana Purković sve objelodanila: “Krećemo u 12. razred, a direktor škole Saša Mirković nam daje nove zadatke” IMALA SAM ODNOSE U KOLIMA USRED BIJELA DANA Pjevačica progovorila o svojoj intimi, šok! ANITA DOBIJA ŠUT-KARTU Procurile šokantne prepiske! ANĐELO SVE PRIZNAO NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA MAJKE DARKA LAZIĆA Branka je snimljena prije 12 godina, mnogi ne vjeruju da je ovako izgledala Produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima tokom SFF-a Elmedin i Jana obilaze mjesto gdje će se vjenčati! Fatima ČUPA KOSU I PLAČE sama kod kuće! ANELI I UROŠ ZAVRŠILI NA KLINICI! Procurila fotografija Zgodni srbijanski stjuardi zaludjeli dame širom svijeta: Više se ne bojim letenja BEBICA ISTETOVIRAO TEODORIN LIK! Porodica se hvata za glavu Kako je Fatima zavela Elmedina? “Nisam htjela da se vratim kući? Moji su mi BRANILI!!” Uputstvo podiglo buru na mrežama: “Plaža sa djecom” i “Plaža bez djece”

Tropske vrućine u BiH: Temperature iznad 40 stepeni, izdato crveno upozorenje

Objavio: RHT
14/08/2024 9:40 AM

Tropske vrućine u BiH

Zbog velikih vrućina, FHMZ BiH je izdao crveno upozorenje širom Bosne i Hercegovine

Temperatura za vikend

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine i sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40, lokalno i do 42 stepena.

Zbog velikih vrućina, FHMZ BiH je izdao crveno upozorenje širom Bosne i Hercegovine, osim u planinskim predjelima. 

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19. Najviša dnevna temperatura zraka oko 38 stepeni.

Trodnevna prognoza

U četvrtak 15.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Poslije podne u Bosni umjeren razvoj oblačnosti, rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39, na jugu zemlje do 41 stepeni.

U petak 16.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana usljed razvoja oblačnosti moguć je poneki lokalni pljusak u planinskim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39, na jugu zemlje do 41 stepeni.

U subotu 17.8.2024. u Bosni i Hercegovini i dalje vruće, ali nije stabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovane valom vrućina i visokim dnevnim temperaturama i narednih dana u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i osjetljivoj populaciji, naročito djeci i starijima. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, laganije se odijevati, konzumirati više tečnosti, provoditi planirane aktivnosti u prijepodnevnim satima, te općenito postupati po preporukama nadležnih službi.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS