calendar

Sreda 14. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Žestoka rasprava Pešića i Đokovića: Šta je iznerviralo Novaka, zbog čega mu se Kari pravdao ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana uzjahala Elmedina i zavalila mu šamarčinu: Ne može se obuzdati (VIDEO) “OPADALA MI JE KOSA, primala sam 16 INFUZIJA DNEVNO” Nela Vidaković o OGROMNOJ BORBI sa vantjelesnom oplodnjom KAČAVENDA BLOKIRALA DRUŠTVENE MREŽE EKSPLICITNOM FOTOGRAFIJOM! Isplatilo joj se brukanje na OI: Katastrofalan nastup donijeće joj milione dolara SVE JE SPREMNO ZA AVIONDŽIJE! Rediteljka Suzana Purković sve objelodanila: “Krećemo u 12. razred, a direktor škole Saša Mirković nam daje nove zadatke” IMALA SAM ODNOSE U KOLIMA USRED BIJELA DANA Pjevačica progovorila o svojoj intimi, šok! ANITA DOBIJA ŠUT-KARTU Procurile šokantne prepiske! ANĐELO SVE PRIZNAO NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA MAJKE DARKA LAZIĆA Branka je snimljena prije 12 godina, mnogi ne vjeruju da je ovako izgledala Produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima tokom SFF-a Elmedin i Jana obilaze mjesto gdje će se vjenčati! Fatima ČUPA KOSU I PLAČE sama kod kuće! ANELI I UROŠ ZAVRŠILI NA KLINICI! Procurila fotografija Zgodni srbijanski stjuardi zaludjeli dame širom svijeta: Više se ne bojim letenja BEBICA ISTETOVIRAO TEODORIN LIK! Porodica se hvata za glavu Kako je Fatima zavela Elmedina? “Nisam htjela da se vratim kući? Moji su mi BRANILI!!” Uputstvo podiglo buru na mrežama: “Plaža sa djecom” i “Plaža bez djece”

Tri helikoptera gase požar u NP Sutjeska: “Ogromna ekološka šteta”

Objavio: RHT
13/08/2024 10:00 AM

Tri helikoptera gase požar u NP Sutjeska

Požar u Nacionalnom parku “Sutjeska” i dalje je aktivan u dijelu gdje je visoka borova šuma izjavio je direktor Parka Zoran Čančar. Helikopteri gase Požar u Nacionalnom parku Sutjeska IZVOR: NP SUTJESKA

Čančar je istakao da je požar saniran u jednom dijelu gdje su travna vegetacija i nisko rastinje.

“Akcenat je na dijelu gdje gori borova šuma. Veliki je dim, pokrio je cijelu dolinu i vrlo je teško za gašenje. Već su aktivna, od prije sat i nešto, dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i dva helikoptera Oružanih snaga BiH”, naveo je Čančar.

On je istakao da će ovi helikopteri uspjeti dosta toga sanirati. Te ocijenio da do trenutne situacije ne bi došlo da je ranije postignut dogovor o dolasku helikoptera iz Srbije.

Tri helikoptera gase požar u NP Sutjeska

Prema njegovim riječima, teško je procijeniti kolika je šteta.

“U svakom pogledu ogromni su troškovi, milionske su štete, sigurno je da tu nema dileme. A sad to sve kad se sanira može se napraviti analiza i vidjeti. Ovo je ogromna ekološka šteta”, zaključio je Čančar.

Savjet ministara sinoć je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, jednoglasno donio odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u gašenju požara, nakon što su požari zadesili BiH.

Na lokalitetu Tjentišta gori stoljetna crnogorična šuma, te je iz Srpske apelovano da se odobri dolazak helikoptera iz Srbije bez čije pomoći požar ne može biti stavljen pod kontrolu.

BONUS VIDEO:

mondo/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS