calendar

Ponedeljak 12. Avgust, 2023

Policajac u muzičkim vodama: Haris Mračkić već osvaja region

Objavio: RHT
12/08/2024 7:00 PM

Policajac u muzičkim vodama

Haris Mračkić, mladi bh. folk pjevač, nedavno je objavio dvije nove pjesme, koje su, sudeći po sjajnim pozitivnim komentarima, već osvojile srca njegove vjerne publike.

Policajac u muzičkim vodama/Foto: Instagram

Austrija – BiH

Haris, inače živi na relaciji Austrija – BiH, a publika ga poznaje sa odličnim duetom sa Amrom Halebić “Ti i ja”, kao i sa singlom “Samo kraj tebe”

– Prva pjesma koju sam snimio “Sine”, a koju mi je uradio Georg Žan Gol, jedan izuzetan dobar tekstopisac, koji je radio neke pjesme za Draganu Mirković, uradio mi je sjajnu pjesmu. To je jedna prelijepa balada, jako emotivna, a pošto i ja imam sina, mislim da će se publici zaista svidjeti.

Druga pjesma je malo bržeg ritma, jedan pravi ljetni hit koji nosi naziv “Kreni” donosi pozitivnu energiju i uz koju ne možeš da ne zaplešeš. Nju je radio aranžerski, kao i za prvu pjesmu, poznati beogradski kompozitor Aleksandar Kobac, koji je uradio i muziku. Tekst potpisuje Dilan, jedan mladi talentovani tekstopisac, (radio i za Đogani), kaže Haris za naj-portal.com.

Ovaj talentovani mladi estradni umjetnik sa muzikom se druži od svoje šeste godine.

Foto: Instagram

Kao izbjeglice

– Tad smo živjeli u Austriji kao izbjeglice. Sjećam se da je tada jedan čovjek došao u naš stan i donio neki kofer, nisam ni znao šta se u njemu nalazi. Kasnije je otac otvorio i vidjeli smo da je bila harmonika koju sam vrlo brzo počeo svirati neke dvije, tri godine. Ali sam ipak kasnije osjetio da mi pjevanje više leži i ostao vjeran tome i dan-danas. Sve je ispočetka bilo kao neki hobi. Poslije sam krenuo sa svirkama gdje je inače u mom repertoaru i pop-rock, folk, sevdah, ima svega. Inače nastupam po Austriji, Njemačkoj, Srbiji, BiH – iskren je Haris.

Kaže da je nastupao sa popularnim imenima bh. estrade i regiona (Enes Begović, Šaban Šaulić, Kemal Malovčić, Osman Hadžić, Sanja Maletić, Hazre i drugi).

Za svoje uzore izdvaja Halida Bešlića, Safeta Isovića, Dinu Merlina, Enesa Begovića.

– Oni su najprije jednostavni, veliki umjetnici. Kad ih čuješ osjeti se da to rade iz ljubavi. Takve koncerte koje su dosad imali priželjkujem i ja – ističe Haris koji inače u Austriji osim muzike radi i kao policajac.

Budite pozitivni

– Volim i taj posao, ali muziku iskreno više, jer sam to ja. Muzika je moje opuštanje i uživam u tome. Inače moram priznati da dosta volim i klasičnu muziku, kaže Haris i poručuje:

– Budite pozitivni, volite se, samo pozitiva u životu je ono što nam je najpotrebnije u današnjem vremenu – kaže Haris.

Također najavljuje buduću saradnju sa svojim imenjakom Dubicom, poznatim bh. režiserom za buduće spotove.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/naj-portal.com/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS