calendar

Ponedeljak 12. Avgust, 2023

Pao dogovor: Turci ponovo imaju Instagram

Objavio: RHT
12/08/2024 3:15 PM

Turci ponovo imaju Instagram

Instagram se obavezao da će sarađivati na pitanjima cenzure nametnutim određenim korisnicima. Shodno tome, ukinućemo zabranu pristupa”, objavio je turski ministar saobraćaja Turska vratila instagram IZVOR: SHUTTERSTOCK

Turska je odblokirala i korisnicima ponovo omogućila pristupInstagramu, pošto su prethodno predstavnici te društvene mreže pristali da ispune zahtjeve turskih vlasti u vezi sa cenzurom sadržaja i sadržajem koji se dovodi u vezu sa kriminalom.

Sporazum dvije strane objavio je na svom profilu na platformi X turski ministar saobraćaja i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu.

Turci ponovo imaju Instagram

“Nakon pregovora sa zvaničnicima Instagrama, dogovoreno je da će naši zahtjevi, posebno oni koji se tiču krivičnih djela, biti riješeni. Štaviše, Instagram se obavezao da će sarađivati na pitanjima cenzure nametnutim određenim korisnicima. Shodno tome, ukinućemo zabranu pristupa”, objavio je on.

Uraloglu je istakao svoju zabrinutost zbog sadržaja koji se odnosi na kataloške zločine, kao što su ubistva, seksualni napadi, trgovina drogom i mučenje, i cenzuru nametnutu korisnicima Instagrama, preneo je Reuters.

Instagram je u Turskoj bio blokiran duže od nedjelju dananakon što su korisnici u toj zemlji iznenada 2. avgusta izgubili pristup platformi. Vlasti tada, međutim, nisu dale nikakvo zvanično objašnjenje kako i zašto se dogodilo.

Do blokada je došlo kada je šef za komunikacije Predsedništva Turske Fahretin Altun optužio tu platformu za cenzuru objava u kojima se izražava saučešće povodom smrti Ismaila Hanijea, lideru Hamasa koji je nedavno ubijen u Teheranu.

BONUS VIDEO:

mondo/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS