calendar

Petak 9. Avgust, 2023

ZAVRŠENA ISTRAGA U SLUČAJU UBISTVA MALE DANKE! Na potezu tužilaštvo

Objavio: RHT
09/08/2024 2:15 PM

ZAVRŠENA ISTRAGA UBISTVA MALE DANKE!

Istraga protiv Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot, osumnjičenih da su 26. marta u Banjskom Polju ubili Danku Ilić (2) iz Bora, završena je i uskoro počinje pisanje optužnice.

 Foto: Printscreen/facebook/ivanailic/

Izvor “Kurira” kaže da je Više javno tužilaštvo u Zaječaru kompletiralo sav dokazni materijal u pethodna četiri mjeseca. Te da je sada na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice.

ZAVRŠENA ISTRAGA UBISTVA MALE DANKE!

– U ovom trenutku nije poznato kako će optužnica glasiti i da li će u toku pisanja eventualno doći do nekih promjena. Odnosno, prekvalifikacije djela ili, što je najmanje vjerovatno, odustajanja od krivičnog gonjenja. Ono što je poznato jeste da tužilaštvo ima rok da do kraja septembra optužnicu dostavi Višem sudu u Zaječaru na potvrđivanje. – kaže izvor.

Završena su sva vještačenja, analize i saslušani su svi svjedoci.

– Ispitano je 25 svjedoka, a među njima su bili i roditelji Danke Ilić. Svjedoci nisu imali neposredna saznanja o zločinu. Niko od njih nije vidio sam čin ubistva. Takođe, u Nacionalno kriminalističko tehničkom centru MUP (NKTC) i na beogradskom Biološkom fakulteti rađene su analize tragova izuzetnih iz automobila osumnjičenih. Ali, i sa predmeta iz kuća osumnjičenih i ni na jednom od 100 predmeta, kao ni u autu, nije nađen DNK trag. Ili trag krvi Danke Ilić – kaže izvor.

Dodaje da su u tužilaštvo pristigla i vještačenja GPS uređaja iz automobila osumnjičenih, inače radnika borskog “Vodovoda”.

– Pošto je, kako se sumnja, Danka udarena službenim kolima “Vovodova” koja imaju ugrađen GPS uređaj, on je vještačen. Kako bi se utvrdila putanja kretanja osumnjičenih. Vještačenja su rađena za 26. mart, ali i za naredna tri dana. Međutim, ni ona nisu bila od velikog značaja za istragu – kaže izvor.

Osumnjičeni Janković i Dragijević

U sklopu istrage saslušavani su i osumnjičeni Janković i Dragijević. Obojica su, podsjetimo, pred tužioca stala dva puta. A svojim oprečnim izjava dodatno su zakomplikovali slučaj.

– Janković se na prvom saslušanju branio ćutanjem, dok je Dragijević priznao zločin. I detaljno opisao kako su Danku udarili službenim autom, pa ju je on unio u kola i zadavio. Na drugom saslušanju obojica su negirala krivicu, tvrdeći da dijete nisu vidjeli ni 26. marta, ni nikada prije – podsjeća izvor.

Kaže da je sasvim izvjesno da će se u optužnici naći oba iskaza dvojice osumnjičenih.

– Na sudu ostaje da ocijeni da li će vjerovati prvom ili drugom iskazu. Pomalo je čudno da neko prvo potpuno prizna zločin i do detalja ga opiše, a da onda kaže da to nije istina! Svakako, na sudu neće biti lak zadatak, jer materijalnih dokaza protiv Jankovića i Dragijevića gotovo i da nema. A priznanje ubistva je povučeno. Ono što je najveća misterija ovog slučaja jeste “gdje je tijelo Danke Ilić”? Pošto ono do danas nije nađeno – zaključuje sagovornik “Kurira”.

Jankoviću i Dragijeviću za krivično djelo teško ubistvo prijeti doživotna robija.

Pročitajte i: U Španiji razbijena banda iz BiH: Muškarci prisiljavali žene da kradu za njih.

BONUS VIDEO:

(Kurir/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS