calendar

Petak 9. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Majka poginula na džet skiju: Kćerke bliznakinje se zakucale u nju Cifra je nevjerovatna: Evo koliko će novca zaraditi Imane Khelif ako večeras osvoji zlato ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima: Elmedin je veoma mudar! “Malo će reći nekome kad nešto radi…”(VIDEO) UPRAVO SAOPŠTENO! Uhapšen i treći osumnjičeni za planiranje terorističkog napada na koncertu Tejlor Svift SKANDAL Ruskinja otrovala protivnicu na šahovskom turniru: Nadzorne kamere su sve snimile HAOS U NIŠU! IVAN ODVEO MILJANINOG SINA! Evo šta se dešava, ŠOKANTNO! Maja i Stanislav ne biraju mjesto za strastvenu akciju! PROCURIO INTIMNI SNIMAK IZ BAZENA TAKMIČAKA IZ OVE ZEMLJE PROGLAŠENA ZA MISS OLIMPIJSKIH IGARA 2024: Od njene ljepote zastaje dah, pogledajte kako izgleda Član GSS-a o tragičnoj pogibiji Dženana Uščuplića: Grom ga je direktno pogodio, svi smo mislili da je u telefon, ali nije! OVO SU NAJVEĆI ZAVODNICI MEĐU ZNAKOVIMA ZODIJAKA! Otkrijte da li je i vaš među njima PUKAO RASKID! Očekuje se Mionina reakcija nakon brodoloma KO JE OTAC CRNOGORSKOG INFLUENSERA ČIJA ISPOVIJEST JE UZDRMALA MNOGE! Bio je sa Ksenijom Pajčin, imao milione, a onda ostao bez svega Izbjegnite pet grešaka kako bi klima brže rashladila auto Pad s grede pogledalo 46 miliona ljudi: Gimnastičarka postala hit na internetu ANELI NA METI OPASNOG BOGATAŠA!? Dobila šokantan poklon Ovo je razlog zašto ne treba odgađati alarm

Ovo je razlog zašto ne treba odgađati alarm

Objavio: RHT
09/08/2024 3:30 PM

Ovo je razlog zašto ne treba odgađati alarm

Gotovo svi odgađaju alarma za “još pet minuta”

Odgađanje alarma nema nikakvog pozitivnog uticaja. Facebook

Čini se da nema goreg osjećaja od zvona alarma u ranim jutarnjim satima, posebno ako je napolju hladno i još je mrak. Gotovo svi odgađaju alarma za “još pet minuta”. Ali, odgađanje alarma nema nikakvog pozitivnog utjecaja, sudeći prema mišljenju nekih stručnjaka.

Razlog leži u tome što tijelo za ovo kratko vrijeme ne može da se vrati u dubok san, piše “Independent”. Doktor Den Arili podržao je ovu teoriju, ističući da bi bilo najbolje da ustanemo čim nam alarm zazvoni.

Ovo je razlog zašto ne treba odgađati alarm

– Morate da ustanete u sedam sati ujutru, ali navijate alarm u 6:40, a zatim ga odgađate do sedam ili do 7:15. Međutim, ako upadnete u ovu “strategiju odgađanja”, zbunjujete i tijelo i mozak. Kada napokon odlučite da ustanete, mozak bi i dalje da drijema i već osjećate umor, a pred vama je radni dan – objašnjava ljekar Arili.

BONUS VIDEO:

dnevniava.ba/hypebih.ba/A.G.

Čitajte i:”U Japanu izdato upozorenje na megazemljotres: “Moglo bi nastradati oko 200.000 ljudi

Upozorenje je izdano u četvrtak navečer po lokalnom vremenu i  poziva ljude da budu oprezni, ali ne i da se evakuiraju. Također je istaknuto da upozorenje ne znači da je veliki zemljotres neizbježan, već da je vjerojatnost da će se dogoditi veća nego inače.

Upozorenje je stiglo nekoliko sati nakon što je zemljotres magnitude 7,1 pogodio južni otok Kyushu, ali nije izazvao veću štetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS