calendar

Četvrtak 8. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OVO SE ČEKALO! EKSKLUZIVNO gostovanje BOJANE PAVLOVIĆ na Hype TV-u: Ogolila dušu BEZ CENZURE! Nikad potresnija ispovijest pred našim kamerama o ZLOSTAVLJANJU, rijalitiju i porodičnoj TRAGEDIJI! Lana Pudar razočarana organizacijom Olimpijskih igara: “Smještaj i hrana su bili u najmanju ruku vrlo skromni” Napad na koncertu Talyor Swift planirao i mladić hrvatskih korijena!? Glavni osumnjičeni: ‘Htio sam ubiti i sebe i puno drugih ljudi!‘ ANĐELO OTVORENO O GEJ AFERI! Prvi put spomenuo i tajni razgovor “JESAM NACIONALISTA JER VOLIM SVOJE I POŠTUJEM TUĐE”: Saša Mirković svojom objavom pokazao jasan stav! (FOTO) “BJEŽE NEMIRNE GRUDI”! Skinula se u minijaturni bikini, nauljena i namunjena “žena od sultana” (FOTO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima priznala koliko se bojala bazena i plivanja: Sada uživam! (VIDEO) Uhapšen reper Neli! Neplaćena kazna za prethodnu optužbu,posjedovanje droge … JANJUŠ PROGANJA ANELINOG NOVOG DEČKA: Procurila šok-informacija Nađen mrtav u zatvorskoj ćeliji: Objesio se počinilac femicida iz Kragujevca RAT NEVIĐENIH RAZMJERA! Žestoke uvrede na račun Janjuša! Lepi Mića izgorio od bijesa pa ga potkačio: “Majmune nemaš ni posao ni zanimanje, ti si muška k….” RACIJA NA NASTUPU DESINGERICE! Policija prekinula nastup! STIŽU RODE, MALI ŽELJKO DOBIJA BRATA ILI SESTRU!? Miljana ponovo trudna sa Ivanom?! (FOTO) Opsadno stanje u Beču nakon otkazivanja koncerta Tejlor Svift: Fanovi neutješni, policija traga za još tri osobe SVI SU MISLILI DA JE NJIHOVA VEZA LAŽ! ANĐELO PRIZNAO KADA ĆE VJERITI ANITU! Otkrio koji trenutak će biti presudan za taj čin Porodica stradalog iz “podmornice smrti” traži astronomsku odštetu: Sumnjaju da su prikrili važnu stvar

Juli 2024. godine je bio drugi najtopliji mjesec ikad: Zabilježena i dva dana sa najvećom vrijednosti

Objavio: RHT
08/08/2024 9:20 AM

Juli 2024. godine je bio drugi najtopliji mjesec ikad

Prosječna evropska temperatura je u julu nadmašila prosječnu vrijednost za mjesec od 1991. do 2020. za 1.49 stepeni

Visoke temperature. Facebook

Juli 2024. godine bio je drugi najtopliji mjesec juli. Ali i drug najtopliji ikad zabilježen mjesec, objavio je “Copernicus”, služba EU za klimatske promjene. 

Globalna prosječna temperatura u proteklom julu iznosila je 16.91 stepen. 0.04 niže od prosječne temperature u julu 2023. godine, trenutno najtoplijem mjesecu koji je zabilježen.

Do juna, prosječne mjesečne temperature obarale su rekorde svakog mjeseca od maja 2023. godine.

– Niz rekordnih mjeseci prekinut je, ali samo za mrvicu – rekla je zamjenica direktora Copernicusove službe za klimatske promjene Samanta Burges.

– Ukupni kontekst nije se promijenio, naša se klima nastavlja zagrijavati. Razorni učinci klimatskih promjena započeli su puno prije 2023. i nastavit će se sve dok globalne emisije stakleničkih plinova ne dosegnu neto nulu – dodala je. 

Kako pokazuju podaci Copernicusa za razdoblje od augusta 2023. do jula 2024. globalna prosječna temperatura je bila 1.64 stepen Celzijusa iznad predindustrijskog projekta. 

Zemlja je doživjela svoja dva najtoplija dana ikad u julu. S dnevnom globalnom prosječnom temperaturom koja je 22. i 23. jula dosegnula 17.16 i 17.15 stepeni.

Prosječna evropska temperatura je u julu nadmašila prosječnu vrijednost za mjesec od 1991. do 2020. za 1.49 stepeni, što ga čini drugim najtoplijim julom od nastanka mjerenja u Evropi. 

Prema izvještaju, temperature su uglavnom bile iznad prosjeka nad južnom i istočnom Evropom. Ali blizu ili ispod prosjeka nad sjeverozapadnom Evropom. 

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS