calendar

Utorak 6. Avgust, 2023

Nadal: Đoković je najbolji svih vremena

Objavio: RHT
06/08/2024 1:40 PM

Nadal: Đoković je najbolji

Srpski teniser Novak Đoković je došao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama, čime je uspio osvojiti “Zlatni slem”.

Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Mnogi su osporavali Đokovića prije osvajanja olimpijskog zlata, jer mu je to nedostajalo u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera (Roger). Oni su, podsjetimo, imali osvojene medalje s prijašnjih izdanja Igara…

Nadal: Đoković je najbolji

Međutim, Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafe, jednog od najvećih rivala Đokovića, napisao je kolumnu za španski list “El Pais” u kojem je istakao da je Đoković GOAT (Najveći svih vremena).

– Alkarazov poraz, zapravo, nije poraz. Njegova srebrena medalja protiv najboljeg tenisera u historiji zaslužuje naše divljenje – prvo je napisao Toni Nadal, koji je potom i nastavio:

– Naš sjajni teniser poražen je u jednom tijesnom i intenzivnom meču koji je otišao na Novakovu stranu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da u svoju riznicu trofeja doda i zlato na Olimpijskim igrama, ali je ovoga puta igrao protiv Đokovića koji nas je podsjetio na svoje najbolje verzije. Da je ijednu od njih uspio da pretvori u brejk, mislim da bi pobijedio.

Zaslužuje divljenje

Potom, Toni Nadal je zaključio da je Đoković najbolji koji je ikad igrao tenis.

– Snimci suza Karlosa Alkaraza na terenu su jasan znak patnje i frustracije. Ostavilo je to nama gorak okus u ustima, ali to ne smije da nas prevari da je u pitanju poraz. Izgubio je meč koji je lako mogao da ode i na njegovu stranu, dok se isto tako borio za svaku loptu, držao je cijeli stadion u neizvjesnosti i svi su mogli da uživaju u sjajnom tenisu i njegovoj strasti. Njegovo srebro protiv najboljeg u istoriji apsolutno zaslužuje divljenje – zaključio je. 

Pročitajte i: SKANDAL NA IGRAMA 2024. U PARIZU: Olimpijci završili u bolnici.

BONUS VIDEO:

(El Pais/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS